Ravenchord Piano: Designmästerverket som nyligen vann utmärkelse i iF Design Award 2024

Ravenchord piano if design vinnare 2024

Whipsaw, känt för sin prisbelönta och globalt erkända produkt- och upplevelsedesign, presenterade sitt senaste mästerverk Ravenchord i juni 2023. Nu har detta mästerverk fått internationellt erkännande när det vann pris i årets iF Design Award 2024. Detta banbrytande akustiska piano omdefinierar traditionella designparadigm under visionär ledning av VD, grundare och huvuddesigner Dan Harden.

Ravenchord är inte bara ett instrument – det är en multisensorisk upplevelse, utformad för att berika musikaliska framträdanden med sin innovativa framåtvända projektion och synliga inre mekanik.

Att återuppfinna den musikaliska upplevelsen

Ravenchord piano if design vinnare 2024

Ravenchord kommer från Whipsaw Design Lab (WDL), en kreativ inkubator som gör det möjligt för Whipsaws designers att tänja på gränserna för konventionell design utan begränsningar. Denna designautonomi har gett upphov till ett instrument som är ett bevis på labbets uppdrag: att förnya och inspirera.

Dan Hardens inställning till Ravenchords design drevs av övertygelsen att de mest djupgående upplevelserna är multisensoriska, vilket ledde till skapandet av ett instrument som är lika visuellt fängslande som det är ljudmässigt.

Läs också: Moraknivs Ash Wood Outdoor Collection hyllades med iF Design Award 2024

En visuell och auditiv njutning

Ravenchord piano if design vinnare 2024

Den mest slående egenskapen hos Ravenchord är dess unika framåtriktade projektion, som inte bara ger en renare ton utan också ger full insyn i instrumentets form, dess inre arbete och artisten.

Detta designval förvandlar pianot till en känslomässig enhet, som utvidgar spelarens disposition genom musik. Strängarna, som är arrangerade i en spiralform som påminner om en fågelvinge, breder ut sig över pianots framsida, så att publiken kan bevittna hur hammare och dämpare dansar när musiken skapas.

Ravenchord piano if design vinnare 2024

Den benlösa, blanksvarta strängramen i pressgjutet stål gör inte bara instrumentet lättare och mer anpassningsbart till moderna bostäder, utan förstärker också dess eleganta estetik. Denna innovativa design respekterar pianots historia samtidigt som den tar det in i framtiden.

En kreativ odyssé släpps lös

Ravenchord piano if design vinnare 2024

Skapandet av Ravenchord understryker Whipsaws engagemang för att förändra konventionerna för vardaglig design och fungera som en ledstjärna för inspiration. Whipsaws designlabb representerar en värld av ren designfrihet, som gör det möjligt för designers att utforska och förnya sig bortom traditionella begränsningar.

Ravenchord är ett utmärkt exempel på hur denna frihet kan leda till extraordinära resultat, utmana normerna för musikinstrumentdesign och erbjuda ett nytt sätt att uppleva musikens skönhet.

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
Här är Nikes Jordan Brand Retro Collection våren 2024
Kolla in den senaste kollektionen av Air Jordan Retros för vårsäsongen 2024....
Read More
0 replies on “Ravenchord Piano: Designmästerverket som nyligen vann utmärkelse i iF Design Award 2024”