LG använder förbättrad AI-teknik i sina senaste tvätt- och torkmaskiner

bästa nya tvättmaskiner och torktumlare 2022

Med hjälp av förbättrad AI-teknik ger LG:s senaste innovationer oöverträffad bekvämlighet och skonsam klädvård. På CES 2022 visar LG Electronics (LG) upp ett smartare och mer sömlöst sätt att tvätta med sitt nya FX Tvätt- och torktumlarpar och LG WashTower med DUAL värmepumpstork.

LG är ett företag som verkligen visar att man redan tagit steget in i framtiden gällande sin produktutveckling. Det visar man inte minst genom sina innovativa skärmlösningar som utvecklas hos LG Display. Men även inom andra hushållsprodukter visar LG att produktutveckling är högsta prioritet.

Det handlar inte endast om införandet av smart teknik och AI-lösningar i produkterna. Du kan också redan besöka LG Home virtuellt i Metaverse.

Förbättrad AI-teknik i LG:s tvätt- och torkmaskiner

bästa nya tvättmaskiner 2022

De nya tvättlösningarna har LG:s förbättrade Artificial Intelligence Direct Drive (AI DD™), beprövad ångteknik och en rad funktioner som gör det bekvämare än någonsin att tvätta och torka kläder.

Med LG:s förbättrade AI DD-teknik ger det nya tvättparet FX anpassad prestanda som kan känna av laststorlek, tygtyp och smutsnivå och sedan automatiskt tillsätter den rekommenderade mängden tvättmedel och justerar tvättcykeln för optimerad rengöring.* Den nya tvättmaskinen innehåller också LG:s ångteknologi, en beprövad metod för att få kläderna renare och uppfräschade varje gång.

Ökad användarvänlighet

För ökad användarvänlighet skickar LG:s Smart Pairing™-funktion information från tvättmaskinen till torktumlaren och rekommenderar automatiskt den optimala torkcykeln för att eliminera gissningar.

LG:s första AI DD-utrustade torktumlarmodell har en ny AI-cykel som lägger till exakt rörelsekontroll och automatiskt väljer lämpliga inställningar för optimal tygvård och snabbare torktid. LG:s AI-teknik gör det också möjligt för apparaten att lära sig användarens tvättrutin och preferenser för att leverera skräddarsydda torkalternativ varje gång.

En infraröd sensor mäter noggrant klädernas temperatur under torkcykeln och gör justeringar automatiskt för att säkerställa en jämn torkning. Och till skillnad från andra kombinationer av tvättmaskin och torktumlare kan användarna med Bluetooth-kopplingsfunktionen nu bekvämt styra båda apparaterna från en kontrollpanel på tvättmaskinen. Dessutom möjliggör den nya platta paneldesignen sömlös användning och äventyrar inte djupet i någon inställning, oavsett om paret är staplade eller sida vid sida.

Minskad energiförbrukning

Med sin extremt bekväma och utrymmessnåla design är LG:s senaste WashTower med DUAL Heat Pump-torkare ett strömlinjeformat alternativ till en konventionell tvätt- och torktumlarstapel. Den frontmatade tvättmaskinen använder AI DD för att leverera rena, fräscha kläder medan torktumlaren utnyttjar LG DUAL Inverter Heat Pump-teknik för att minska energiförbrukningen genom att torka i en låg temperatur under hela torkcykeln.

Med sin lägre totalhöjd hjälper LG WashTower till att spara utrymme genom en kanallös konstruktion som kräver mindre avstånd till bakväggen. Den kanallösa konstruktionen besparar också ägarna besväret att regelbundet behöva komma åt och rengöra de bakre kanalerna.

Stilig inredningspryl

LG WashTower matchar enastående prestanda med sofistikerad stil och passar perfekt för alla utrymmen och inredningsstilar, med sin förstklassiga finish i svart stål, reptåliga dörrar i härdat glas och dekorativa kromelement. Den sömlösa, platta designen bidrar till ett elegant, inbyggt utseende i tvättstugan och ger en minimalistisk, ultramodern estetik med en lättåtkomlig Center Control™-panel.

För att uppleva de senaste tvättlösningarna från LG kan du besöka LG:s virtuella utställningsmonter på CES 2022.

*AI Washing Cycle känner av material som naturlig bomull och syntetiska fibrer samt materialets tjocklek. Produktspecifikationer och funktioner kan variera beroende på modell eller region.

More from Benny Sjölind
Allt du behöver veta inför den nya Barbie-filmen!
Rulla ut den rosa mattan! Det är dags att återuppleva Barbies ikoniska...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *