LG Display demonstrerar transparenta OLED-skärmar på CES 2022

transparenta OLED-skärmar nya produkter 2022

LG Display, världens ledande innovatör av skärmteknik presenterar sina nya transparenta OLED-lösningar på CES 2022.

Företaget vill demonstrera de nya och innovativa konsumentupplevelser och värden som dess transparenta OLED-lösningar kommer att ge till vanliga vardagsutrymmen som kommersiella anläggningar, kontor, hem och transporter.

OLED Shelf – kombination av två transparenta OLED-skärmar

För att modernisera livet i hemmet presenterar LG Display sitt senaste koncept, “OLED Shelf”, som kombinerar två transparenta OLED-skärmar, en ovanför den andra, och som smälter in i alla vardagsrumsinredningar samtidigt som den ger en touch av elegans när den hänger från hyllan på väggen.

Den innovativa OLED-hyllan är perfekt för att visa tv-program eller gallerimålningar i sitt Always on Display Mode, vilket ytterligare visar på de transparenta OLED-skärmarnas förmåga att förvandla alla heminredningar till ett modernt vardagsrum.

Shopping Managing Showcase

transparenta OLED-skärmar

LG Display presenterar också sin “Shopping Managing Showcase”, en transparent OLED-skärm som är monterad i en trämonter och som kommer att återuppfinna shoppingupplevelsen offline. Shopping Managing Showcase är idealisk för lyxiga varuhus och kan visa iögonfallande visuellt innehåll på skärmen som harmonierar med de produkter som visas bakom för att bättre fånga konsumenternas uppmärksamhet och höja stämningen på platsen.

Ett annat exempel på hur LG Display omdefinierar shoppingupplevelsen är “Show Window”, som består av fyra 55-tums transparenta OLED-skärmar. Det distinkta Show Window maximerar reklampotentialen hos skyltfönster genom att ge en mer unik och informativ shoppingupplevelse.

Smart Window för kontoret

När det gäller kontoret visar LG Display upp sitt “Smart Window” som är speciellt utformat för framtidens kontor. Genom att tillämpa denna transparenta OLED-teknik på fönster i konferensrum kan det avancerade Smart Window hjälpa professionella team att maximera sin produktivitet genom att förvandlas till en expansiv skärm för videokonferenser, presentationer och underhållning, utan att kompromissa med den öppna utsikten från ett vanligt glasfönster. Och eftersom det sparar utrymme genom att eliminera behovet av stora TV-apparater eller monitorer ger det en känsla av öppenhet på arbetsplatsen.

LG Display är det enda företaget i världen som kan skryta med sin egen teknik för stora transparenta OLED-skärmar. Företaget kommersialiserade 55-tums transparenta OLED-skärmar med 40 procents transparens 2019, och sedan dess har företagets expansiva och mångsidiga transparenta OLED-skärmar tillämpats i olika utrymmen utanför hemmet, till exempel i köpcentrum, museer och tunnelbanor.

Transparent OLED-teknik utnyttjar fördelarna med OLED:s helt unika självemitterande natur på flera sätt. Med tanke på att transparenta OLED-skärmar har en smal design, hög transparens och låg vikt kan de användas i stor utsträckning inom olika branscher.

Enligt en nyligen genomförd studie av det ledande globala konsultföretaget Boston Consulting Group (BCG) förväntas den globala marknaden för transparenta OLED-skärmar växa kontinuerligt med en årlig tillväxttakt på 116 procent under det här decenniet och nå ett totalt värde på cirka 2,7 miljarder US-dollar år 2025 och 10 miljarder US-dollar år 2030.

More from Benny Sjölind
Samsung presenterar den banbrytande Galaxy Tab S9-serien: Surfplattorna som når nya höjder
Galaxy Tab S9-serien har förbättrad prestanda och den första IP68-klassade surfplattan någonsin
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *