Här är Sveriges mest hållbara skönhetsmärke 2024 – Kolla in vinnaren!

sveriges mest hållbara skönhetsmärke

Det råder ingen tvekan om vilket som är Sveriges mest hållbara skönhetsmärke just nu. The Body Shop har återigen erkänts som det ledande hållbara skönhetsmärket i Sverige, en titel de har hållit i fem påföljande år.

Denna framgång framgår i den senaste upplagan av Sustainable Brand Index, Europas mest omfattande studie avseende varumärkenas hållbarhet. Studien baseras på åsikter från 29 000 svenska konsumenter som utvärderar 418 varumärken inom 36 olika sektorer med avseende på deras engagemang för hållbarhetsfrågor.

Sustainable Brand Index och dess roll

sveriges mest hållbara skönhetsmärke 2024

Sedan starten 2011 har Sustainable Brand Index haft som mål att framhäva vikten av hållbarhetsarbete samt att främja och utöka kunskapen om detta viktiga ämne.

År 2023 omfattade studien över 1 600 varumärken från 36 industrier, baserat på feedback från mer än 80 000 konsumenter i åtta länder. Studiens definition av hållbarhet grundar sig i FN:s globala mål för hållbar utveckling, även kända som Sustainable Development Goals eller SDGs.

Svenska konsumenters syn på hållbarhet

Rapporten belyser att hållbarhet är en viktig faktor i köpprocessen för 68 % av de svenska konsumenterna, med en markant oro bland yngre generationer över hur hållbarhetsfrågor hanteras av både samhället i stort och av företag specifikt.

The Body Shops ledarskap inom hållbar skönhet

The Body Shop har med stolthet accepterat sin position som nummer ett inom skönhetssektorn för hållbarhet för femte året i rad, vilket framgår av Sustainable Brand Index 2023. Deras ansträngningar och åtaganden inom hållbarhet har inte bara erkänts av konsumenterna utan även satt en standard för branschen att sträva efter.

I studiens sammanställning av de främsta varumärkena noteras The Body Shop inte bara för sin placering inom skönhetssektorn utan även för sin position i den totala rankningen över alla branscher, vilket understryker deras betydande bidrag till hållbarhetsarbetet på en bredare nivå.

Sveriges mest hållbara skönhetsmärke 2024 utses igen i Mars

Snart utses årets mest hållbara märken i olika branscher när årets upplaga av Sustainable Brand Index rapport släpps den 7 mars 2024. The Body Shop kommer garanterat att ligga högt uppe i rankningen även i år.

Nyligen meddelade man nämligen att man blir det första globala skönhetsvarumärket med 100 % veganska ingredienser. Men det återstår att se när det är dags i mars.

Tags from the story
, ,
More from Benny Sjölind
Här hittar du Playstation 5 i Sverige just nu!
En vanlig fråga just nu är vem som säljer Playstation 5. Konsolen...
Read More
0 replies on “Här är Sveriges mest hållbara skönhetsmärke 2024 – Kolla in vinnaren!”