Det första skönhetsmärket i världen med 100 % veganska skönhetsprodukter

Första märket i världen med 100 % veganska skönhetsprodukter

The Body Shop har officiellt blivit det första globala skönhetsmärket som kan stoltsera med att alla deras produkter – från hud- och hårvård till smink och dofter – är formulerade med 100 % veganska ingredienser. Denna historiska milstolpe har bekräftats genom certifiering från Vegan Society, vilket representerar den mest prestigefyllda standarden inom veganism världen över. Faktum är att The Body Shop är första märket i världen med 100 % veganska skönhetsprodukter!

Certifierad av Vegan Society

Första märket i världen med 100 % veganska skönhetsprodukter

The Body Shop har nu fullständigt certifierade veganformuleringar av alla deras produkter, godkända av Vegan Society. Med en ökande efterfrågan från konsumenter på produkter utan animaliska ingredienser, har det varit en prioritet för dem att säkerställa att varje produkt de erbjuder har genomgått denna rigorösa verifieringsprocess.

Vegan Society, som myntade termen “vegan” redan 1944, symboliserar en lång tradition av att främja en livsstil fri från djurprodukter.

Läs också: Sveriges mest hållbara skönhetsmärke

The Body Shop – Första märket i världen med 100 % veganska skönhetsprodukter

The Body Shop har varit en pionjär inom djurrättsaktivism sedan 1980-talet, nyligen genom sitt engagemang i kampanjen Save Cruelty Free Cosmetics, vilken uppmanar EU att upprätthålla och skydda befintliga förbud mot djurförsök.

Deras engagemang reflekterar en djupgående dedikation till att inte bara främja skönhet utan även etik och medkänsla.

Marknadstrender och konsumentpreferenser

Med en förväntad tillväxt på 6,31 % från 2023 till 2028 och en potentiell marknad på 24 miljarder dollar, pekar allt på att den veganska kosmetikaindustrin är på frammarsch.

Enligt undersökningar prioriterar mer än en tiondel av de unga “veganska” alternativ i deras skönhets- och hälsovårdsinköp, vilket placerar The Body Shop i en fördelaktig position för att möta dessa växande kundkrav.

Den här certifieringen är inte bara en seger för The Body Shop utan också en katalysator för hela skönhetsbranschen att ompröva användningen av animaliska ingredienser.

“Vi gratulerar The Body Shop till deras framgång med att bli 100 % veganska. Detta enorma åtagande speglar deras engagemang för en vegansk skönhet och sätter en ny standard för hela branschen,” säger Chantelle Adkins från The Vegan Society.

Om Vegan Society

Vegan Society, grundad 1944, är den äldsta veganorganisationen vars syfte är att främja veganism globalt. Deras Vegan Trademark, etablerat 1990, är erkänt som en gyllene standard för veganska produkter, och hjälper konsumenter att enkelt identifiera produkter som är fria från djurprodukter och djurförsök.

Med över 65 000 produkter märkta världen över, sträcker sig deras inflytande över en mängd industrier, inklusive skönhet, mode, mat, och mer.

More from Benny Sjölind
Franska Filmfestivalen visas nu i Nordiska hem – Pågår fram till 19 februari 2024
Njut av fransk filmkonst från bekvämligheten av ditt eget hem när MyFrenchFilmFestival...
Read More
0 replies on “Det första skönhetsmärket i världen med 100 % veganska skönhetsprodukter”