Granit lanserar höstkollektionen “Timeless Textures”med tidlös skandinavisk design i fokus

Granit höstkollektion timeless textures
Granit presenterar höstkollektionen "Enduring Elegance": En hyllning till tidlös nordisk design för din bostad

Granit, ett ledande namn inom minimalistisk estetik, presenterar nu sin senaste höstkollektion: “Timeless Textures”. Detta urval, som är djupt rotat i nordiska designprinciper, betonar rena linjer, praktiska och miljövänliga val, och levererar föremål som perfekt förenar tidlös skönhet med lugn stillhet.

Sedan starten 1996 har Granit förespråkat det minimalistiska tillvägagångssättet, ett etos som drivs av grundarna Susanne Liljenberg och Anett Jorméus. Deras vision var tydlig: att forma utrymmen som genomsyras av balans och syfte. Idag fortsätter Granit detta uppdrag och erbjuder noggrant utvalda föremål som förbättrar och förenklar det dagliga livet.

Granit höstkollektion Timeless Textures

Serien “”Timeless Textures”” är en hyllning till tidlösa material och det nordiska designarvet. Med material som metall, stål, ull, upcyclad bomull och återvunnet trä ger paletten av mjuka neutrala och höstliga nyanser som brunt och beige, accentuerade av metalliska undertoner, en sammanhängande och mångsidig look som passar alla hem.

Några utmärkande delar ur denna kollektion är en förnyad fåtölj i metall som bygger vidare på hyllningen av den runda rottingversionen – en vridbar metallpall, en elegant stålvagn, moderna ljusstakar i rostfritt stål och praktiska entréföremål som anslagstavlor, väskhållare och hatthyllor i stål.

Sortimentet berikas ytterligare av ullblandade filtar, mattor tillverkade av återvunnen bomull, en bänk tillverkad av återvunnet trä och en samordnad förvaringsuppsättning i metall tillsammans med hållbara FSC-certifierade kartonger.

Granit timeless textures höstkollektion 2023

För dem som letar efter minimalistiska förvaringslösningar i metall presenterar Granit Mono-serien – en kollektion som är utformad för mångsidighet och enkelhet. Oavsett om de placeras på ett hemmakontor eller i något annat rum kompletterar de här föremålen varandra utan problem.

Granits skapelser drivs konsekvent av en tro på symbiosen mellan design, funktion och enkelhet. Med ett engagemang för hållbarhet i hjärtat strävar varumärket efter att förhöja sina kunders vardagliga upplevelser.

granit höstkollektion timeless textures 2023

Produkterna från den här kollektionen kommer att lanseras stegvis under höstsäsongen. Ett fåtal utvalda produkter är tillgängliga omedelbart, medan andra kommer att finnas tillgängliga från och med den 14 september.

Granit bekräftar sitt engagemang för miljövänliga metoder och lutar sig konsekvent mot hållbara och naturliga resurser. I kollektionen “Timeless Textures” används material som metall, stål, upcyclad bomull och återvunnet trä, kompletterat med användning av FSC-certifierad kartong.

granit höstkollektion timeless textures 2023

För att hedra den nya stolens debut ger Granit ett specialerbjudande till sina lojala kundklubbsmedlemmar och presenterar ett kampanjpris för stolen från 14-20 september.

More from Benny Sjölind
0 replies on “Granit lanserar höstkollektionen “Timeless Textures”med tidlös skandinavisk design i fokus”