Nu lanseras Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw i magnumbutelj

Måns Zelmerlöw vin 2022

Ifjol lanserade den folkkära och karismatiska artisten Måns Zelmerlöw sitt första vin på Systembolaget med namnet Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw. Succén var snabbt ett faktum och vinet fann sin givna plats på Systembolagets hyllor i rekordfart. Nu lanseras cavan i magnumbutelj inför säsongens stundande högtider.

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw i magnumbutelj

Måns Zelmerlöw bubbel 2022

Det latinska ordet ”magnum” betyder storhet och anspelar på magnumflaskan som räcker även till större sällskap. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw kombinerar friskheten av vit frukt såsom äpple, päron och citrus med en finstämd rostad, brödig doft som kommer från de 18 månader som Cavan vilar på sin jästfällning. 

Jag är oerhört glad över den respons min första ”vinhit” fått sedan den lanserades för snart 2 år sedan! Cavan kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat då det var min debut i denna kreativa och inspirerande process kring framtagandet av viner. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda samma friska och fruktiga bubbel i magnumbutelj, så där extra festligt inför stundande högtider, berättar Måns Zelmerlöw. 

Tillverkas enligt traditionell metod

Måns Zelmerlöw bubbelvin 2022

Cava tillverkas enligt traditionell metod, vilket innebär att andra jäsningen sker i flaskan. I Spanien finns sex regioner som tillverkar Cava och druvorna som används är macabeo, parellada och xarel-lo.

Producenten bakom Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw, Barcelona Brands S.L, är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet som har sitt säte i Katalonien i nordöstra Spanien.  

Vårt samarbete med Måns har under dessa år varit otroligt roligt. Vi har under resans gång imponerats av hans driv och vilja att producera högkvalitativa viner som både är delikata och smakfulla, i ett fördelaktigt prissegment som dessutom gör det tillgängligt för många, säger Malin Lindberg, Product & Business Development Manager på Hermansson & Co. 

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw (nr. 50260-06) kostar 199 kronor och finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment från och med idag, 1 november 2022.

Doft- och smaknoter i Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw Magnum

Doften är mycket fruktig, ren och intensiv doft med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. I doften finns även en finstämd rostad och brödig ton som kommer från de 18 månader som cavan haft kontakt med sin jästfällning.

Drycken har en frisk och aptitretande smak med balans. Intensiva fruktiga toner med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. Riklig mousse med ihållande bubblor. 

Den passar som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller skaldjur och serveras med fördel vid 5–6°C.

Läs mer: Nya mat- och dryckeslanseringar

More from Benny Sjölind
Litecoin stiger 8% efter mobila uppgraderingar
Litecoin stiger 8% bakom mobila uppgraderingar, acceptans av regleringsråvaror. Litecoin har utmärkt...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *