SIA Glass lanserar serien “Finaste” – En ny era av glassnjutning

sveriges godaste glass

SIA Glass, märket bakom Sveriges godaste glass enligt en ny undersökning, bjuder in till en revolutionerande smakupplevelse med lanseringen av sin senaste glasserie “Finaste”. Denna samling, som består av fyra oemotståndliga smaker – Sommarbär, Pistage, Mandel och Chokladkaka – är designad för att förföra alla sinnen.

Skapade med en generös mängd utvalda ingredienser och insvepta i den friska svenska grädden som är företagets signatur, lovar dessa glasspinnar en unik njutning.

Nya smaker från SIA Glass 2024

Varje smak i Finaste-serien är en hyllning till klassiska och älskade smaker, förfinade och förädlade för den moderna glassälskaren. “Det är en unik upplevelse som bara måste upplevas,” säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass, med entusiasm.

Han betonar stoltheten över att presentera Sveriges första inhemska pinnglassfamilj, ett verkligt tillskott för alla landets glassentusiaster.

  • Sommarbär kombinerar söta jordgubbar med en överdrag av vit choklad, skapandes en svensk sommardröm på pinne.
  • Pistage erbjuder en lyxig glassupplevelse med sin rika pistagesmak och nötknäckig textur.
  • Mandel är en ny tappning av den klassiska vaniljglassen, nu ännu krämigare tack vare den svenska grädden, och doppad i mjölkchoklad med rostad mandel.
  • Chokladkaka tar chokladglassen till nya höjder med sin fylliga smak och krispiga kakbitar.

Läs också: Godisnyheter från Cloetta 2024

Märket bakom Sveriges godaste glass enligt ny undersökning

I en strävan att bekräfta sin position som tillverkare av Sveriges godaste glass, vände sig SIA Glass till undersökningsföretaget YouGov. Frågan ställdes till Sveriges befolkning: Vilket märke gör landets godaste glass? SIA Glass toppade listan, ett kvitto på deras hantverksskicklighet och passion för kvalitet.

Bengtsson lyfter fram det unika med SIA Glass – från den halländska grädden till den miljömedvetna produktionen i Slöinge. Som det enda rikstäckande företaget som tillverkar alla sina glasspinnar i Sverige, står SIA Glass fast vid sin tradition av kvalitet och innovation.

Framtidens klassiker

Utöver Finaste-serien introducerar SIA Glass också flera andra nyheter som lovar att förgylla glassäsongen 2024. Bland annat gör Glassbåt Hallon comeback, och klassiker som Emil i Lönneberga samt Päronsplit återvänder med förnyade recept.

För de äventyrliga finns nu även en saltlakritsglass, en spännande twist på en älskad favorit.

Dessa glassnyheter kommer snart att finnas tillgängliga hos ICA, Hemköp och Tempo, samt hos lokala glasskiosker som säljer SIA Glass. Med ett brett utbud av smaker och stilar är SIA Glass fast beslutna att fortsätta förgylla svenska glassälskares somrar, år efter år.

*Alla resultat finns på siaglass.se/finaste. Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 17-20 nov gjordes sammanlagt 1004 intervjuer via Internet med ett statistiskt urval av svenskar över 18 år.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
0 replies on “SIA Glass lanserar serien “Finaste” – En ny era av glassnjutning”