Reddit har ingått ett avtal om licensiering av innehåll med Google

Reddit

Reddit har ingått ett avtal om licensiering av innehåll med Google, vilket möjliggör att plattformens innehåll kan användas för att träna Googles artificiella intelligensmodeller, enligt tre personer som är förtrogna med arrangemanget. Kontraktet med Google, ett företag ägt av Alphabet, uppgår enligt en av insiderna till cirka 60 miljoner dollar årligen.

Detta avtal återspeglar Reddit’s ansträngningar att generera ytterligare intäkter i förberedelserna för en mycket efterlängtad börsnotering, mitt i hård konkurrens om reklamutgifter från plattformar som TikTok och Meta Platform’s Facebook.

Källor, som önskade förbli anonyma eftersom de inte var auktoriserade att tala med medierna, bekräftade att både Reddit och Google har avstått från att kommentera ärendet. Bloomberg hade tidigare rapporterat om Reddit’s innehållsavtal utan att specificera köparen.

Reddit hade meddelat planer på att ta betalt av företag för tillgång till sin applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) förra året, vilket markerar dess första kända avtal med ett stort AI-företag.

Reddit

Med bas i San Francisco har Reddit övervägt en notering på börsen i över tre år och förväntas lämna in sin ansökan om sitt initiala offentliga erbjudande (IPO) den här veckan, där man för första gången avslöjar sina finansiella detaljer för potentiella investerare, eventuellt redan på torsdag, enligt två av källorna. Med en uppskattad värdering på cirka 10 miljarder dollar efter en finansieringsrunda 2021 siktar Reddit på att sälja cirka 10% av sina aktier i IPO, enligt tidigare rapporter från Reuters.

Reddit’s börsintroduktion skulle vara den första för ett stort socialt medieföretag sedan Pinterest gick ut på börsen 2019. Under de senaste månaderna har utvecklare av AI-modeller säkrat avtal med innehållsägare för att diversifiera sina träningsuppsättningar bortom omfattande webbskrapningar, en praxis som har väckt upphovsrättsliga frågor då många innehållsskapare påstår att deras innehåll används obehörigt.

Grundat 2005 av webbdesignern Steve Huffman och affärsutvecklaren Alexis Ohanian är Reddit känt för sina mångfaldiga nischdiskussionsgrupper, där några har medlemskap i tiotals miljoner.

Läs också: Google Gemini – Den ultimata guiden

Tags from the story
,
More from Benny Sjölind
0 replies on “Reddit har ingått ett avtal om licensiering av innehåll med Google”