Bo i huset där Frank Sinatra bott och “Mad Men” och “Californication” spelats in – Den ikoniska egendomen där Hollywoodglamour möter arkitektonisk genialitet

Bo i huset där Frank Sinatra bott och "Mad Men" och "Californication" spelats in

Farralone, en symbol för södra Kaliforniens moderna estetik från mitten av århundradet och en ledstjärna för Hollywoods glamour från guldåldern, är en av de mest berömda bostäderna i Kalifornien. Detta arkitektoniska mästerverk beställdes 1949 av Dora Hutchinson, en arvtagerska till Chase Manhattan Banks förmögenhet, och visar upp William Pereiras visionära talanger, en höjdare inom futuristisk arkitektur och en Oscarbelönad scenograf för film.

Pereiras arkitektoniska mästerskap och kändismagnetism

William Pereira, som är känd för sitt djupgående inflytande på amerikansk arkitektur, åtog sig uppgiften att designa ett hem som skulle förkroppsliga modernism och sofistikering. Med en portfölj som innehåller över 400 projekt, såsom den ikoniska Transamerica-pyramiden och Los Angeles County Museum of Art, var Pereiras design för Farralone avsedd att bli ett landmärke.

Hans arbete gjorde att han hamnade på omslaget till Time Magazine 1963, där man hyllade hans bidrag till stadsplaneringen i Irvine, Kalifornien.

Läs också: Mozarts sista slott till försäljning

Farralone, under Hutchinsons beskydd, blev snabbt epicentrum för Hollywoods sociala liv. Egendomen var ett populärt tillhåll för dåtidens glitterati och stod värd för celebriteter som Lucille Ball, Ava Gardner och Frank Sinatra, samt Judy Garlands bröllop. Sinatra, som hyrde Farralone i ett decennium, försåg egendomen med en livlig social scen som lockade både politiska figurer och Hollywoodstjärnor.

Det ryktas att Marilyn Monroe och John F. Kennedys ökända affär ägde rum i fastighetens avskilda gästhus.

En omtalad plats för film och TV

Utöver sin sociala betydelse har Farralone varit en eftertraktad inspelningsplats för film, TV och musikvideoproduktioner, och har förekommit i “Swordfish”, “Dreamgirls”, “Transformers” och “Bewitched”, liksom i “Mad Men” och “Californication”.

Fastighetens slående egenskaper har också prytt musikvideor för artister som Mariah Carey, Usher och Rihanna, vilket ytterligare cementerar dess status i populärkulturen.

En privat tillflyktsort med enastående utsikt

Den 4,3 hektar stora egendomen ligger på en kulle i stadsdelen Chatsworth och erbjuder en hisnande 360-graders utsikt över Los Angeles och det omgivande naturreservatet. Bostaden, som har en boyta på över 6 661 kvadratmeter, är ett under av design med sin omfattande användning av glasväggar, ett bevis på Pereiras vision.

Fastigheten har en bar, en formell matplats, ett kontor, ett rymligt kockkök och många underhållningsutrymmen, både inomhus och utomhus.

Ett arv på marknaden

Farralone-egendomen är till salu för 8,99 miljoner USD och utgör en extraordinär möjlighet att äga en bit av Hollywoods historia. Fastigheten är inte bara en betydande arkitektonisk prestation utan också en lukrativ investering, tack vare dess etablerade kontakter med underhållningsindustrin.

Listad av Jeff Biebuyck och Dana Olmes från Frontgate Real Estate, väntar Farralone på sin nästa förvaltare för att fortsätta sitt arv av elegans, integritet och historisk betydelse.

More from Benny Sjölind
Översikt över ränteförändringar i svenska banker – Nyliga justeringar av bundna och rörliga räntor
Efter Riksbankens senaste höjning av styrräntan till fyra procent i september förra...
Read More
0 replies on “Bo i huset där Frank Sinatra bott och “Mad Men” och “Californication” spelats in – Den ikoniska egendomen där Hollywoodglamour möter arkitektonisk genialitet”