Mozarts sista slott Schloss Stuppach auktioneras ut – Ett 900-årigt arv inbäddat i de österrikiska alperna

Mozarts slott auktioneras ut

I hjärtat av Niederösterreich ligger Schloss Stuppach som ett vittnesbörd om århundraden av europeisk historia och kultur. Med anor från 1130 har denna slottsanläggning varit ett tyst vittne till historiens gång och varit värd för en rad framstående gäster, från Mozart till Napoleon. Denna arkitektoniska juvel, ett av de sista privatägda slotten i Niederösterreich, rymmer över 900 år av berättelser inom sina väggar.

En fristad för historie- och kulturentusiaster

Schloss Stuppach är inte bara ett residens, det är ett stycke levande historia. Som födelseplats för Mozarts Requiem är slottet en ledstjärna för kulturarv och dess inflytande ekar genom tiderna. De omsorgsfullt inredda rummen, prydda med utsökta antikviteter, förflyttar besökarna till en svunnen tid.

Den vidsträckta trädgården, med barockträdgård och historiska träd, erbjuder en lugn tillflyktsort från den moderna världen.

Läs mer: Lyxigaste hotellkedjorna i världen

Slottets arkitektur, som delvis omformades under 1400- och 1600-talen, består av en huvudbyggnad med fyra våningar och 50 rum. Bland dessa finns en privat biograf, ett bibliotek fyllt med gamla böcker och gott om utrymme för underhållning i stor skala. Egendomen har också historiskt betydelsefulla strukturer som Requiem-kapellet, Jardinière och till och med en fängelsehåla, som alla bidrar till egendomens mystik och lockelse.

Ett arv av berömda gäster

Schloss Stuppachs gästlista kan liknas vid en lista över historiska personer. Förutom den odödlige kompositören Mozart har egendomen välkomnat personer som Napoleon Bonaparte, Franz Schubert, påven Pius VI, prinsessan Isabelle von Bourbon Parma och kejsaren Franz Stephan von Lothringen.

Detta arv av berömda besökare ger fastigheten ett lager av immateriellt värde, vilket gör den till en verkligt unik investering eller bostad.

Investera i ett stycke historia

Möjligheten att äga Schloss Stuppach kommer med ett krav på en deposition på 100 000 USD, vilket återspeglar fastighetens exklusivitet och historiska betydelse. Med en yta på cirka 2 500 m2 och en tomt på 15 000 m2 har egendomen 50 rum, inklusive 4 sovrum och 8 badrum, där historisk charm blandas med moderna bekvämligheter.

Slottets utomhusmiljöer och ytterligare utrymmen, som den exklusiva affärsklubben, konsertsalongen, upplevelseteatern och det professionella cateringköket, erbjuder oändliga möjligheter till anpassning för att förverkliga ens dröm om att bo eller investera i ett stycke historia.

Schloss Stuppach ligger vid foten av Alperna i Semmering-regionen och kombinerar bekvämlighet med vacker natur. Det ligger 118 km från Graz och 70 km från Wien, med Wiens internationella flygplats bara en timmes bilresa bort. Detta gör det till en idealisk tillflyktsort som inte ligger alltför långt från stadskärnorna.

Försäljningen av Schloss Stuppach innebär en sällsynt chans att kliva in i en värld där historia och lyx möts. Med sitt rika kulturarv, arkitektoniska prakt och exklusiva läge erbjuder detta slott en möjlighet att en gång i livet äga ett landmärke som har varit en hörnsten i österrikisk historia i århundraden.

Läs också: Eastern & Oriental Express by Belmond återuppstår i Sydostasien

More from Benny Sjölind
Kolla in Samsungs fantastiska utbud av nya TV-modeller 2022!
Samsung Electronics presenterade tidigare i år sitt nya TV-sortiment för 2022 och...
Read More
0 replies on “Mozarts sista slott Schloss Stuppach auktioneras ut – Ett 900-årigt arv inbäddat i de österrikiska alperna”