Herman Miller – Världens främsta märke för kontorsstolar

bästa märke för kontorsstolar

Herman Miller är utan tvekan ett av de mest framstående och respekterade namnen inom design och tillverkning av kontorsstolar och andra kontorsmöbler. Företaget är känt för sina innovativa designlösningar, hållbarhet och högkvalitativa produkter.

En kort historia om Herman Miller

Herman Miller grundades 1905 av D.J. De Pree i Zeeland, Michigan, USA, som Star Furniture Company. År 1923 köpte De Pree företaget med hjälp av sin svärfar, Herman Miller, och bytte namn på företaget till Herman Miller Furniture Company. Under 1930-talet började De Pree att samarbeta med designern Gilbert Rohde, vilket förändrade företagets inriktning från traditionella bostadsmöbler till moderna möbler.

Efter andra världskriget blev Herman Miller mer kända när de började samarbeta med några av de mest framstående formgivarna, inklusive Charles och Ray Eames, George Nelson och Isamu Noguchi. Dessa samarbeten resulterade i några av 1900-talets mest ikoniska möbeldesigner.

Under årtiondena har Herman Miller fortsatt att leda vägen inom ergonomi, hållbarhet och designinnovation.

Kända kontorsstolar från Herman Miller

Herman Miller har producerat många populära stolmodeller genom åren, men några av de mest framstående inkluderar:

Aeron

Lanserad 1994 och designad av Don Chadwick och Bill Stumpf. Aeron är kanske den mest igenkännliga och populära kontorsstolen från Herman Miller. Den är känd för sin ergonomi, hållbarhet och unika utseende. Dess pelarmesh-sits och ryggstöd är andningsbart, vilket ger komfort under långa arbetsdagar.

Embody

Skapad av Bill Stumpf och Jeff Weber, är Embody en vidareutveckling inom ergonomisk design. Stolen anpassar sig till användarens kroppsform och rörelser, vilket ger en oslagbar komfort och stöd.

Sayl

Designad av Yves Béhar, är Sayl en prisvärd och designmässigt framstående stol. Den har ett unikt baksidesstöd inspirerat av Golden Gate-bron i San Francisco.

Mirra

Denna stol, designad av Studio 7.5, kombinerar avancerad ergonomi med ett modernt och innovativt utseende.

Utöver dessa stolar har Herman Miller ett brett utbud av andra möbler och lösningar för kontor och hem. Deras fokus på kvalitet, design och funktion har gett dem en trogen följarskara bland både konsumenter och företag över hela världen.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Här är alla de mest unika resväskorna 2023
I en tid av snabb teknisk utveckling är resväskor fortfarande förvånansvärt traditionellt...
Read More
0 replies on “Herman Miller – Världens främsta märke för kontorsstolar”