HSBC introducerar en tokeniserad guldprodukt

HSBC

HSBC har banat väg för introduktionen av en tokeniserad guldprodukt, vilket markerar en viktig milstolpe inom banksektorn. Den 28 mars presenterade bankjätten sitt banbrytande initiativ genom att utfärda en blockkedjebaserad verklig tillgång, särskilt inriktad på privatinvesterare i Hong Kong med sin nyligen lanserade Gold Token.

Denna innovativa produkt är tillgänglig för HSBC-kunder via bankens onlinebankplattform och mobilapplikation. Den utgör HSBC:s svar på den kinesiska tillsynsmyndighetens uppmaning att integrera digitala tillgångar i offentlig användning och markerar ett avgörande steg i det finansiella landskapet.

Uppbackad av fysiskt guld

Som namnet antyder är guldtoken säkert uppbackade av fysiskt guld, vilket säkerställer deras äkthet och värde. Verifiering av ägande kommer att underlättas genom HSBC:s egen privata blockkedja som kallas Orion, samma plattform som ansvarar för myntningen av dessa tokens.

(DLT)-baserad plattform för tokenisering av obligationer

HSBC Orion, som lanserades 2022, är en DLT-baserad plattform för tokenisering av obligationer som förbättrar effektiviteten, säkerheten och flexibiliteten vid emission av och handel med obligationer.

Införlivandet av HSBC Gold Token, som drivs av HSBC Orion, representerar ett banbrytande företag som godkänts av Securities and Futures Commission (SFC). Denna milstolpe följer HSBC:s tidigare samarbete med den Ripple-ägda kryptosäkerhetsspecialisten Metaco, vilket tyder på bankens strategiska skifte mot förvaring av digitala tillgångar.

Stocks_SW

Införandet av tokeniserade guldprodukter ligger i linje med de direktiv som Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) fastställde i sina cirkulär i november, där man uppmuntrar utfärdandet av tokeniserade SFC-auktoriserade investeringsprodukter.

Åtgärden förväntas effektivisera operativa processer, förbättra effektiviteten och öka transparensen inom det finansiella ekosystemet.

HSBC:s banbrytande initiativ understryker en bredare trend inom branschen, där traditionella institutioner i allt högre grad utforskar möjligheter inom tillgångstokenisering.

BlackRocks senaste intåg i den decentraliserade sektorn med lanseringen av sin Institutional Digital Liquidity Fund understryker ytterligare det växande momentumet mot att integrera verkliga tillgångar på blockkedjeplattformar.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Framtidens nikotin: en titt på innovation och nya lanseringar
I takt med att nikotinmarknaden utvecklas står vi inför en spännande tid...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *