Taiga avancerar som en ledande innovatör i elektrifieringen av Sveriges snöskotrar

taiga eldriven snöskoter

Taiga Motors Corporation, en pionjär inom elektrifiering av motorsport, utökar sitt fotavtryck på svenska skidorter. De eldrivna snöskotrarna gjorde sitt första framträdande på SkiStar i Sälen i april 2022. Sedan dess har Taiga bidragit till att leverera sina hyllade NomadTM-snöskotrar till välkända skidorter som Idre Fjäll, BranäsGruppen, Hemavan Alpint och Skellefteå Kraft.

Sveriges banbrytande roll i införandet av elfordon

taiga eldriven snöskoter

Sverige ligger i framkant när det gäller övergången till elfordon, både på och utanför vägarna. Landets betydande vintersportmarknad i kombination med invånarnas starka miljömedvetenhet, särskilt på skidorter, har påskyndat detta skifte.

Svenska konsumenter väljer i allt högre grad anläggningar som prioriterar en miljövänlig verksamhet.

Läs också: Årets varmaste och bästa vinterjackor

SkiStars engagemang för en grönare framtid

SkiStar, Skandinaviens ledande skidanläggningsoperatör, började testa Taigas elektriska snöskotrar 2022. Företaget är nu angeläget om att utöka sin eldrivna flotta och siktar på en klimatpåverkan på noll 2030.

Stefan Sjöstrand, SkiStars VD, uttrycker sin entusiasm över att utöka sin flotta med fler av Taigas eldrivna snöskotrar:

“Vi är stolta över att öka storleken på vår flotta av Taigas elektriska snöskotrar till vår verksamhet”. Taigas teknik är revolutionerande, och förutom att använda maskinerna för skidpatrullering och annan bergsverksamhet är vi glada över att utöka vår flotta för att erbjuda våra gäster en mer hållbar och miljövänlig upplevelse.”

Sam Bruneau, Taigas VD och medgrundare, uttryckte sin tacksamhet gentemot SkiStar för deras fortsatta förtroende för Taiga:

“Vi är mycket tacksamma för SkiStars förnyade engagemang och förtroende för vårt varumärke. Att testa Nomad på deras bergsverksamhet har varit den perfekta testplatsen för våra fordons kapacitet och vi ser fram emot att arbeta med andra skidorter och operatörer för att elektrifiera deras fordonsflotta.”

Nomad: Revolutionerar snöskoteråkningen

taiga eldriven snöskoter

Nomad, den första massproducerade 100 % eldrivna snöskotern, revolutionerar snöskoterupplevelsen. Dess utsläppsfria och tysta drift bevarar lugnet i naturliga miljöer. Dessutom gör Nomads underhållsfria drivlina och avsaknad av bränslebehov den till ett kostnadseffektivt val över tid.

Nomad är konstruerad för hög funktionalitet. Den kan laddas fullt på cirka tre timmar med en 220V-laddare, eller upp till 80% på cirka 40 minuter med DC-snabbladdningsfunktionen. Med en räckvidd på upp till 100 km och en dragkapacitet på 511 kg (1.125 pounds) är den mycket effektiv.

Vagnparksägare drar nytta av betydande besparingar med varje Taiga-snöskoter, inklusive en minskning av den totala ägandekostnaden med 12%, 78% lägre driftskostnader och upp till 86% utsläppsminskning över fem år.

Om Taiga

Taiga är ett kanadensiskt företag noterat på TSX (TAIG), omdefinierar powersportindustrin med innovativa eldrivna terrängfordon. Taigas “clean-sheet engineering approach” har lett till banbrytande elektrisk teknik med extrema effekt/vikt-förhållanden och termiska specifikationer, som konkurrerar med högpresterande förbränningsdrivna powersportfordon.

De första lanseringarna inkluderar elektriska snöskotrar och vattenskotrar, som tillgodoser den växande efterfrågan på miljövänlig utomhusutforskning. Mer information finns på www.taigamotors.com.

Om SkiStar

SkiStar, som har varit ledande inom fjällsemesterupplevelser i Skandinavien i över 45 år, erbjuder alpin skidåkning på vintern och aktiv semester på sommaren. SkiStar är känt för sina högkvalitativa upplevelser, lockar globala besökare och är ett pålitligt namn inom turism. Besök www.skistar.com för mer information.

More from Benny Sjölind
JBL lanserar SPINNER BT: En revolution inom trådlöst vinylljud
Framtiden för vinyllyssning: Trådlöst och av hög kvalitet
Read More
0 replies on “Taiga avancerar som en ledande innovatör i elektrifieringen av Sveriges snöskotrar”