Samsonite samarbetar med Estate of Jean-Michel Basquiat – släpper ny serie resväskor

Samsonite jean-michel Basquiat

Samsonite presenterar nu ett mycket efterlängtat samarbete där den populära bagageserien C-Lite kombineras med den älskade konstnären Jean-Michel Basquiats ikoniska och omedelbart igenkännbara konstverk. Bagaget är den coolaste resekompanjonen och ett eftertraktat samlarobjekt som kommer att vara värt att vårda i många år framöver, och det kommer att tilltala både en högkonstnärlig publik och resenärer från generation Z och millennieåldern som uppskattar popkultur.

Två unika designmotiv

Den gemensamma kollektionen finns tillgänglig över hela världen i begränsad mängd. Den har två unika, men harmoniska designmotiv på exteriören, båda en djärv hyllning till Jean-Michel Basquiats neo-expressionistiska stil.

Det första bagaget, kallat Pez Dispenser, har en dinosaurie i ett kronmotiv – en hänvisning till det amerikanska godiset Pez som är en symbol för popkulturen. Figuren är placerad på en minimal, krispigt vit bakgrund för att låta konsten stå i centrum.

Den andra bagagestilen, kallad Untitled Skull, har ett rikt och texturerat konstverk som ger en röntgenliknande bild av ett huvudets exponerade över- och underkäke. Denna ikoniska teckning krockar med flera färger och graffitidetaljer för att skapa ett kraftfullt och iögonfallande intryck på alla bagagehallar.

Funktionella resväskor

Bortsett från den konstnärliga trovärdigheten och den coola faktorn, är C-Lite-bagaget en garant för den suveräna funktionalitet som Samsonite, världsledande inom bagage, är känt för. Alla C-Lite resväskor är tillverkade i Europa, är stötdämpande och har en slående, självförstärkande konstruktion som är perfekt för att motstå repor eller uthärda extrema resevillkor.

Bagagekollektionen är tillverkad av Curv®-material och är extremt stark, otroligt lätt och har dubbla mjukt rullande hjul som garanterar att resenärerna glider utan ansträngning samtidigt som den exakta manövrerbarheten förblir maximerad. Ett långsträckt, starkt draghandtag med dubbla rör gör det enkelt och bekvämt att bära en andra väska ovanpå. Varje C-Lite-bagage är också försett med ett TSA-godkänt kombinationslås och en integrerad ID-tagg för säkerhets skull.

Den moderna resenärens mest efterfrågade funktion är utan tvekan den kabinanpassade versionen av C-Lite som är utrustad med en inbyggd USB-port (komplett med en ficka för en powerbank), vilket innebär att det aldrig har varit så enkelt att ladda på resande fot.

Jean-Michel Basquiat x Samsonite-kollektionens har också en utmärkt inre funktionalitet. C-Lite-bagaget är utrustat med högkvalitativt RECYCLEX™-foder som tillverkats av återvunna PET-flaskor, vilket gör det särskilt tilltalande för resenärer som är medvetna om hållbar utveckling.

C-Lite bagage är också utrustade med en stor förklädesficka, sänkta korsband och delningsmattor för att hålla tillhörigheter organiserade med exceptionell lätthet. Basquiats skarpa och råa grafiska stil är också närvarande på insidan av varje resväska, som har konstnärens signaturdesign med lager av enskilda ord och korta rader av text med enstaka bilder.

Resultatet är en visuell väv som är synonymt med Basquiats kreativa stil. Varje Jean-Michel Basquiat x Samsonite-resväska är stämplad med en gemensam etikett på insidan för att markera det speciella projektet.

Finns i tre storlekar

Jean-Michel Basquiat x Samsonite C-Lite-kollektionen finns i tre storlekar, inklusive en kabinstorlek och två incheckningsstorlekar, och har 10 års garanti. Det unika resultatet av detta samarbete är en resa möter konst som har sina rötter i kreativ trovärdighet och sublim praktisk funktionalitet.

Partnerskapet har gjorts i samarbete med Artestar, en global licensbyrå och ett kreativt konsultföretag som representerar högprofilerade konstnärer, fotografer, designers och kreatörer.

Läs mer: Orient Express öppnar hotell i Venedig

More from Benny Sjölind
Hur använda AI för att skapa musik – Här får du tips och de bästa tjänsterna för att skapa AI-musik
Artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg inom olika områden, inklusive musik....
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *