Bästa vattentäta Bluetooth högtalare 2024 – Här är våra favoriter!

bästa vattentäta bluetooth högtalare 2024

Om du vill ha möjlighet att lyssna på musik oavsett var du än befinner dig är en bärbar och trådlås högtalare ett utmärkt val. Här tar vi fram bästa vattentäta bluetooth högtalare 2024.

Det är många som väljer att ta med sig bärbara bluetooth högtalare till stranden och poolen under sommaren. Då behöver den naturligtvis vara vattentät så att du inte riskerar att elektroniken förstörs.

Bästa vattentäta bluetooth högtalare 2024

Det finns många bra alternativ bland vattentäta bluetooth högtalare 2024. Här är våra favoriter:

JBL Charge 5 – bäst i test vattentäta bluetooth högtalare 2024

bäst i test vattentäta bluetooth högtalare 2024

Ett av de senaste tillskotten i den populära JBL Charge-serien, är JBL Charge 5. Dessa kom ut på marknaden ifjol och är ännu är en av de bästa på marknaden. Högtalarna är både vatten- och dammtät och ger ett episkt ljud och djup bas i upp till 20 timmar.

Med den inbyggda powerbanken, vilken gjorde Charge-serien populär från första början, laddas telefonen och andra enheter via USB, så användaren slipper riskera att stå utan batteri. Du har också möjlighet att koppla samman flera bärbara JBL-högtalare med hjälp av PartyBoost-funktionen för den ultimata partykänslan.  

Med silikonskydd och en iögonfallande JBL-logotyp har den senaste generationen i JBL Charge-serien en ny, modern tappning på JBL:s ikoniska design. Med längre hållbarhet, kan användaren vara säker på att musiken inte tar slut. JBL Charge 5 finns tillgänglig i svart, blå, grå, röd, teal och camo.

Bose SoundLink Flex – kvalitsljud i liten förpackning

kvalitet vattentäta högtalare 2024

Bose är ett av de mest välkända bland alla kvalitetsmärken bland högtalare. Bose SoundLink Flex spelar häpnadsväckande akustisk prestanda oavsett var du befinner dig. Med ett skarpt ljud, klart och fritt från distorsion kan du höra alla instrument och vokalnyanser. Den har en balanserad diskant och basen, så att du kan höra varje tonhöjd. 

Högtalaren har en robust exteriör som tål väder, vind och damm. Genom Bose Connect-appen kan du låsa upp produktfunktioner, anpassa dina inställningar och få tips. Denna appen uppdaterar också automatiskt din SoundLink Flex med den senaste mjukvaran.

Marshall Emberton – snyggaste vattentäta bluetooth högtalare 2024

snyggaste vattentäta bluetooth högtalare 2024

Emberton är en kompakt vattentät bluetooth högtalare med det höga och levande ljudet som bara Marshall kan leverera. Det är också den absolut snyggaste vattentäta bluetooth högtalaren på marknaden 2024.

Emberton använder True Stereophonic, en unik form av flervägsljud från Marshall. Upplev absolut 360° ljud där varje fläck är en sweet spot. Med 20+ timmars speltid kan du njuta av det överlägsna ljudet från Marshall i timmar i sträck.

Emberton är tuff och motståndskraftig, med en extremt hållbar och lättanvänd design som har en IPX7 vattenbeständighet. Den styrs med en praktisk kontrollknapp som är enkel och lätt att använda. Styr den med flervägskontrollratten och spela, pausa, hoppa över spår och justera volymen på din högtalare, samt slå på eller av den.

Emberton väger enbart 0,7 KG och får lätt plats i din hand vilket gör den till en perfekt kompakt högtalare att ta med dig till alla möjliga sammanhang.

Linocell – bästa billiga vattentäta bluetooth högtalare 2024

bästa billiga vattentäta bluetooth högtalare 2024

Om du är på jakt efter ett billigt alternativ bland vattentäta bluetooth högtalare 2024 är Linocell ett utmärkt alternativ. För strax under 300 kronor får du överraskande bra ljudkvalitet och en kompakt och vattentät högtalare. Den har en batteritid på 6 timmar, vilket är klart under alternativen i premiumklassen, men räcker gott till för många äventyr sommartid.

Den är utrustad med Bluetooth 5.0 för uppspelning trådlöst och högtalaren är även utrustad med 3,5 mm-ingång samt Micro-SD-kortläsare för uppspelning från minneskort. Du kan styra musiken och volymen med lättanvända knappar på ovansidan.

Vad är vattentäta Bluetooth-högtalare?

Vattentäta Bluetooth-högtalare är en bärbar ljudenhet som använder Bluetooth-teknik för att ansluta trådlöst till enheter som smarttelefoner eller surfplattor så att du kan strömma musik eller annat ljudinnehåll. Den är utformad för att vara motståndskraftig mot vatten, vilket gör den lämplig för användning i våta miljöer eller utomhusmiljöer.

Hur fungerar vattentäta Bluetooth-högtalare?

Vattentäta Bluetooth-högtalare använder Bluetooth-teknik för att upprätta en trådlös anslutning till din ljudkälla. När de väl är anslutna tar de emot ljudsignaler från källan och återger ljudet via inbyggda högtalare. De är utrustade med ett uppladdningsbart batteri för att vara bärbara och har ofta ytterligare kontroller för volym, uppspelning och samtal.

Vad gör en Bluetooth-högtalare vattentät?

Vattentäta Bluetooth-högtalare är utformade med en viss nivå av vattentäthet, vanligtvis betecknad med en IP (Ingress Protection)-klassificering. Dessa klassificeringar anger högtalarens förmåga att motstå vattenexponering på olika nivåer. Vattentäta högtalare har vanligtvis ett hållbart, förseglat hölje och gummerade eller silikoniserade komponenter för att förhindra vattenskador.

Kan jag sätta en vattentät Bluetooth-högtalare helt under vatten?

Det beror på den specifika IP-klassificeringen och tillverkarens riktlinjer. Även om vattentäta Bluetooth-högtalare klarar av vattenstänk, regn eller till och med att tappas i grunt vatten, är inte alla modeller utformade för fullständig nedsänkning. Kontrollera alltid IP-klassificeringen och användarmanualen för att fastställa högtalarens vattenmotståndskapacitet.

Kan jag använda en vattentät Bluetooth-högtalare i duschen eller poolen?

Ja, om högtalaren har en lämplig IP-klassning kan den användas i duschen eller vid poolen. Se dock till att högtalaren inte är helt nedsänkt utöver den angivna vattenmotståndskraften. Följ alltid tillverkarens anvisningar om användning i våta förhållanden.

Hur långt kan jag vara från Bluetooth-högtalaren och ändå upprätthålla en anslutning?

Bluetooth-räckvidden kan variera beroende på högtalarmodellen och miljöfaktorer. I allmänhet har de flesta Bluetooth-enheter en räckvidd på upp till 10 meter. Hinder som väggar eller störningar från andra enheter kan dock minska den effektiva räckvidden.

Kan jag koppla ihop flera enheter med en vattentät Bluetooth-högtalare samtidigt?

Vissa vattentäta Bluetooth-högtalare har stöd för flerparning och kan ansluta till flera enheter samtidigt. Detta gör att du kan växla mellan ljudkällor utan att behöva koppla bort och ansluta igen varje gång. Kontrollera högtalarens specifikationer eller användarmanual för att avgöra om den stöder den här funktionen.

Hur länge räcker batteriet på en vattentät Bluetooth-högtalare?

Batteritiden varierar mellan olika modeller och beror på faktorer som volymnivå och användning. Vanligtvis kan vattentäta Bluetooth-högtalare ge flera timmars uppspelning på en enda laddning. Högkvalitativa högtalare kan erbjuda längre batteritid, medan mindre modeller kan ha kortare uppspelningstid.

Kan jag ringa telefonsamtal med en vattentät Bluetooth-högtalare?

Många vattentäta Bluetooth-högtalare har inbyggda mikrofoner så att du kan använda dem som högtalare för telefonsamtal. De har ofta knappar för samtalshantering, så att du kan svara på eller avsluta samtal, justera volymen eller använda röstassistenter direkt från högtalaren.

Är alla vattentäta Bluetooth-högtalare lika hållbara och pålitliga?

Hållbarheten och tillförlitligheten hos vattentäta Bluetooth-högtalare kan variera mellan olika märken och modeller. Det är viktigt att ta hänsyn till faktorer som byggkvalitet, kundrecensioner, IP-betyg och garanti när du väljer högtalare. Att undersöka välrenommerade märken och läsa användarupplevelser kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Läs mer: Luftrenare rekommenderade av astma och allergiförbundet

More from Benny Sjölind
Här är nomineringarna till Årets Leksak 2022
Varje år utser branschorganisationen Lek & Babybranschen årets bästa leksaker. Nu presenteras...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *