Bästa GPS-klocka för barn 2024 – här är den hyllade mobilklockan för barn som fått internationellt erkännande

bästa gps-klocka för barn 2024

Vad många kanske missade i samband med att vinnarna i CES Awards 2023 presenterades, var att vi också fick en svensk vinnare bland pristagarna. Det var Xploras GPS-klocka för barn X6Play som tog en guldmedalj i kategorin “Best of Innovation, Wearable Technologies”. Det är alltså inte utan orsak denna klocka kan utnämnas till bästa GPS-klocka för barn 2024.

X6play är efterföljaren till X5 play som även den var känd som en bästa smartklockorna för barn. Men det är med de nya kraftfulla förbättringarna som gjorts i X6Play som ger den en helt ny upplevelse för barn.

Bästa GPS-klocka för barn 2024

bästa gps klocka för barn 2024

I juryns motivering till guldmedaljen i CES Awards 2023 finns följande att utläsa:

“Till skillnad från andra smartklockor som är utformade för små barn ger Xploras nya X6 Play barn (4-11 år) en säker introduktion till den digitala världen. Tekniken uppmuntrar till en balans mellan skärmtid och fysisk aktivitet samtidigt som den hjälper familjerna att hålla kontakten.”

X6Play är en premium smartwatch för barn med både avancerade funktioner och den senaste tekniken. Den har en kraftfull och snabb processor, större minneskapacitet och skarpare skärm. Det finns också möjlighet kan anpassa smartklockan med över 3400 färgkombinationer.

Läs också: Bästa smartwatch enligt experterna

Här är några av funktionerna på Xplora X6Play:

  • Högupplöst skärm med animationer
  • Supersnabb 1,2Ghz fyrkärnig processor
  • Långvarig batterikapacitet (880mAh)
  • 8 GB lagringsutrymme
  • Ännu mer exakt GPS barn kan spåras med
  • 5 MP-kamera
  • Byt, mixa & matcha-koncept – låt barnet sätta sin egen prägel på sin smartklocka!

Lätt att hålla kontakt med barnet

bästa gps-klocka för barn 2024

Precis som hos de bästa smartklockorna för vuxna finns möjlighet för barnet att ringa och ta emot samtal med X6Play. Det finns ett inbyggt SIM-kort som fungerar i kombination med en app för att kunna skicka meddelanden. Det är dock föräldrarna som i appen bestämmer vem som får kontakta barnet, något som säkerställer att ingen obehörig kommer i kontakt. Det finns möjlighet att lägga till ända upp till 50 kontakter i klockan.

Smartklocka som håller koll på barnet

En av de bästa funktionerna för föräldrar är ändå det faktum att smartklockan har en GPS som ger dig information om var barnet befinner sig. Du kan lägga in trygga toner i appen, som kan vara t.ex. hemmet, lekplatsen eller skolan. Om barnet skulle gå ur denna zon får du en notis om detta.

Smartwatch som kan ta bilder

X6Play är även utrustad med en 5 MP-kamera som ger barnet möjlighet att ta bra bilder. Via klockan kan barnet dela med sig av sina bilder till klockans godkända kontakter. Xplora har vid utvecklingen av klockan säkerställt att klockans funktioner följer alla GDPR-regler så att bilderna inte spara eller hamnar på internet.

Läs mer: Bästa löparklocka med GPS

More from Benny Sjölind
Nu kommer följande designsamarbete mellan Samsung och Marimekko
I januari avslöjades ett unikt samarbete mellan teknikjätten Samsung och det finska...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *