Adidas presenterar Manchester Uniteds nya hemmatröja som hyllar stadens industriella arv

Manchester Uniteds nya hemmatröja säsongen 2023/24

Adidas och Manchester United har lanserat sin hemmatröja för fotbollssäsongen 2023/24, ett kit vars design bygger på Manchesters industriella historia. Den nysläppta tröjan är en hyllning till bron som förbinder Manchester och Salford, en kraftfull symbol från den industriella revolutionens era.

Den distinkta designen med röda rosor, smart inkapslade i ett geometriskt mönster, återspeglar stadens historiska och industriella styrka och dess inflytande på världen i stort.

Denna koppling till Manchesters djupt rotade industriella förflutna resonerar med de inbitna fansens oändliga passion och lojalitet för klubben.

Den djärva designen i rött block är trogen klubbens färger och varvas med klubbens vapen och Adidas-logotypen i vitt. En randig krage med de traditionella klubbfärgerna rött, vitt och svart accentuerar estetiken ytterligare.

Inigo Turner, Design Director på Adidas Football, säger om den nya tröjan att designen hämtar inspiration från den unika kopplingen och det orubbliga stödet som fansen har för sin klubb och stad.

Den röda rosensymbolen hyllar Manchesters industriella arv och väcker en känsla av stolthet bland lokalbefolkningen, vilket nära sammanflätar klubbens existens med stadens historiska arv.

Manchester Uniteds hemmatröja säsongen 2023/24

Tröjan, som är utformad för att förena spelare och fans under denna avgörande säsong, ligger också i linje med Adidas engagemang för hållbarhet. Den använder HEAT.RDY-teknik för versionen på planen, som syftar till att hålla spelarna bekväma, medan replikversionen använder AEROREADY svettavvisande teknik.

Tröjan är tillverkad av 100 % återvunnet material och understryker Adidas ansträngningar att ta itu med plastavfall.

Manchester Uniteds hemmatröja säsongen 2023/24

Fotbollsfans fick se spelarna ta på sig den nya tröjan för första gången när Manchester United mötte Leeds United FC i Norge den 12 juli. Tröjan finns nu att köpa online på adidas.com Manchester United.

Läs mer: Här är de nya fotbollsskorna som Messi och Salah använder!

More from Benny Sjölind
TUI introducerar en ny pärla i Mexiko: El Cuyo
Medan Playa del Carmen, Cancun och Tulum har lockat turister från hela...
Read More
0 replies on “Adidas presenterar Manchester Uniteds nya hemmatröja som hyllar stadens industriella arv”