Hyundai Motor Groups Supernal presenterar eVTOL-konceptet för fordonshytten på Farnborough International Airshow 2022

supernal cabin concept

Första detaljerna har presenterats om hur Hyundai Motor Group integrerar omfattande mobilitetsförmåga för att utveckla kommersiella stads- och regionalflygplan och den omgivande marknaden.

Supernal presenterade idag sitt första koncept för eVTOL-fordonets kabin på Farnborough International Airshow, vilket ger en första inblick i hur Hyundai Motor Group (koncernen) integrerar fordonskapaciteten för att utveckla marknaden för avancerad luftmobilitet (AAM).

flygande bilar

Supernal samarbetade med koncernens designstudior för att skapa konceptet för kabinen eftersom företaget arbetar för att certifiera sitt eVTOL-fordon för kommersiell användning i USA från och med 2028 – och i EU och Storbritannien strax därefter. Utöver fordonet samarbetar Supernal med externa partner och koncernens mer än 50 dotterbolag – som sträcker sig över bilar, bildelar, konstruktion, robotik och autonom körning – för att på ett ansvarsfullt sätt medskapa den expansiva AAM-värdekedjan.

För att Advanced Air Mobility ska kunna bli ett allmänt utbrett transportsätt måste varje detalj – från passagerarupplevelsen till bestämmelser och infrastruktur – tas upp från början och fungera i takt med varandra. Genom att utnyttja Hyundai Motor Groups kapacitet inom mobilitet investerar Supernal tid och resurser i förväg för att se till att branschen kan skalas till massorna under de kommande årtiondena och nå sin spännande potential, säger Jaiwon Shin, ordförande för Hyundai Motor Group och vd för Supernal.

Att utnyttja fordonsdesign

flygande bil interiör

Supernals femsitsiga kabinkoncept ger ledtrådar till hur företaget utnyttjar designprocesser och material från bilindustrin – samtidigt som det uppfyller den kommersiella flygningens högsta säkerhetsstandarder – för att optimera AAM-passagerarnas upplevelse och prispunkt.

Designen förkroppsligar biomimikryfilosofin – en fjäril i det här fallet – och företagets grundpelare som är säkerhet framför allt, människocentrerad design och miljöansvar.

Supernal samarbetar med Hyundai Motor Groups främsta fordonsdesigners för att utveckla vårt eVTOL-fordon så att det kan tillverkas och accepteras av en bred allmänhet. Vi tar oss tid att skapa en säker, lätt kommersiell eVTOL med låg vikt som ger våra framtida passagerare den säkerhet och komfort som de finner i sina egna bilar, tillade Shin.

flygande bil interiör

Teamet av ingenjörer och konstruktörer använde sig av bilindustrins reduktiva designmetod för att skapa den lättviktiga interiörkabinen, som är tillverkad av smidd kolfiber. Ergonomiskt konturerade säten erbjuder en kokongliknande miljö för passagerarna. De utfällbara säteskonsolerna efterliknar bilarnas mittkonsoler och erbjuder en laddningsstation och ett förvaringsutrymme för personliga föremål.

Grepphandtag som är inbyggda i dörrarna och ryggraden i kabinen underlättar för passagerare att ta sig in och ut ur bilen. En kombination av belysning – inklusive överljus som inspirerats av bilars soltak – anpassar sig till flygningens olika stadier för att efterlikna en “ljusterapeutisk” effekt. Kabinlayouten bygger på innovationer inom bilindustrin med ett minimerat skott, vilket ger generöst utrymme för huvudutrymme och paketfunktioner.

Med hållbarhet som prioritet innehåller kabinkonceptet material som avancerad återvinningsbar kolfiberförstärkt termoplast, slitstarkt växtbaserat läder, återvunnen plastväv och trä från ansvarsfulla källor. Sätesramen använder också överskottsråvara från tillverkningen av flygplansskrov.

Supernal eVTOL-fordonet bygger på Hyundai Motor Groups kompetens och erfarna fordonsdesigners färdigheter, vilket gjorde det möjligt för oss att utveckla ett nytt koncept för luftmobilitet som inte bara är säkert och rationellt utan också mycket känslomässigt, säger Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer på Hyundai Motor Group.

Utveckling av luftmobilitet bortom stadsmiljöer

Koncernen utnyttjar sin expansiva kapacitet för mobilitet och mobilitetsstöd för att utveckla en familj av elektriska luftfordon och den omgivande värdekedjan.

Som ett komplement till det amerikanska Supernals batteridrivna eVTOL-fordon som är utformat för passagerartransporter inom städer från och med 2028, utvecklar koncernens Korea-baserade division (divisionen) med inriktning på regional luftmobilitet ett vätgasdrivet mellanstort fordon för regionala frakt- och passagerartransporter från stad till stad. Divisionen planerar att inleda trafiken med sitt vätgasfordon på 2030-talet.

flygande bil koncept

Supernal och divisionen samarbetar med koncernens innovationsgrupper för tillverkning över hela världen för att skapa en robust höghastighetstillverkningsprocess för AAM av hög kvalitet som kommer att producera elektriska luftfordon i stor skala – till en allt mer överkomlig prispunkt – under de kommande årtiondena.

Hyundai Motor Group arbetar för att utnyttja synergier mellan bilindustrins höghastighetstillverkning och flygindustrins höga certifieringsstandarder för att bygga grunden för daglig användning av luftburna passagerar- och lastfordon, avslutar Shin.

Läs mer: Elcykel bäst i test 2022

More from Benny Sjölind
Bästa Smartwatch 2024 – vinnaren i världens mest prestigefyllda tävling för konsumentelektronik
Vilken smartwatch är bäst 2024? För att svara på den frågan är...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *