Kurt Merki Jr presenterar Symbiosis – ett koncept för en 80 meter lång superyacht som definieras av naturen

symbiosis superyacht

Den schweiziska studion Kurt Merki Jr. visar nu upp ritningar av en 80 meter lång superyacht med en design som fokuserar på naturen. Det biofiliska konceptet heter Symbiosis och är fullt av grönska, bland annat ett livets träd som är placerat på utsidan av huvuddäckets akter. Detta stora träd sträcker sig över två däck och kan väljas från en rad olika alternativ för att passa ägarens behov och klimatregioner.

Designern Kurt Merki Jr samarbetade i projektet med Axel Massmann, grundare av det gröna inredningsspecialistföretaget yacht-green, och Glenn Dalby, som har varit kapten på Lürssens 126 meter långa Octopus.

symbiosis superyacht 2022

På andra ställen har konceptet en gräsmatta på över 100 kvadratmeter som kan användas som lekplats, picknickplats eller träningsområde. Automatiska bevattningssystem hjälper till att underhålla gräset, och en utbildad trädgårdsmästare finns på plats för att hålla platsen i gott skick.

Symbiosis superyacht lyxbåt

Symbiosis har också ett område som kallas “The Sanctum” som enligt Merki Jr är “båtens heliga gröna graal”. Här kan speciella örter, kryddor och grönsaker odlas och skördas för att båtens kockar ombord ska kunna använda dem i gourmetmåltider.

Symbiosis superyacht kommer att vara fullt utrustad med de vanliga funktionerna i en större yacht som assize (helikopterplatta, strandklubb, ett brett utbud av leksaker & anbud, spa och lounger). Men förutom det hittar man även ytor fyllda med grönska på varje däck både i interiör och exteriör. Inspirationen kom från att ta med sig delar av naturen ombord och leva av och med den för att förbättra välbefinnandet ombord.

Många positiva aspekter sägs följa med dessa idéer: ett tillstånd av välbefinnande bör uppnås genom att titta på naturen, leva med naturen, känna, lukta och smaka på den.

Läs mer: Världens lyxigaste TV 2022

More from Benny Sjölind
Nyheter på LEGOLAND Billund Resort 2024
LEGOLAND Billund Resort, beläget i hjärtat av Danmark, förnyar ständigt sitt utbud...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *