Zoéga presenterar årets julkaffe 2023

zoega julkaffe 2023

Det nyintroducerade julkaffet från Zoégas har landat på marknaden! Detta speciella mörkrostsval görs av premium Arabicabönor och finns tillgängligt under en begränsad period. Zoégas julkaffe för 2023 representerar en distinkt sammansättning, noggrant rostade och slipade. Den här mörka rostblandningen inkluderar en framstående böna från Rwenzorizonen i Uganda, kompletterad av bönor från Brasilien och Etiopien.

Detta julkaffe bjuder på noter av mandarin och fikon vilket skapar en harmonisk blandning av fruktighet och sötma, toppad med en svagt syrlig touch.

Stöd för skolbarn i Uganda

Som en del av deras årliga engagemang, prioriterar Zoégas hållbarhetsinitiativ kopplade till kaffets signaturbönas ursprungsregion. För detta år, har beslutet tagits att stödja skolbarn av kaffeodlare i Rwenzoriregionen genom att upprätta en skolköksträdgård, där eleverna ansvarar för att odla frukt och grönsaker.

Denna trädgård är särskilt viktig eftersom den kommer att hjälpa till med skolmatsutmaningar och därmed uppmuntra fler studenter att delta i skolan.

Målet med projektet är dubbelriktat; att barnen blir utbildade i odling och samtidigt blir mer medvetna om kost och matlagning. Detta initiativ kommer att förbättra matförsörjningen och främjar närvaron i skolan.

Beslutet att stödja Rwenzori-skolan var medvetet. Zoégas har tidigare stött samma skola genom att förbättra sanitära förhållanden.

Som en del av traditionen har Zoégas julkaffe presenterats i en unik förpackning, designad av illustratören Björn Rudnert, som tog inspiration från Östafrika och deras hållbarhetsprogram Coffee by Women. Julkaffet, varsamt rostat vid Zoégas anläggning i Helsingborg, är till salu i begränsad mängd från vecka 42, både som hela och malda bönor. Priset är 74,95 kronor för omslipade bönor och 63,95 kronor för det malda alternativet.

More from Benny Sjölind
Nya modelanseringar från Adidas i oktober 2023
Adidas har en längre tid varit en viktig aktör inte endast som...
Read More
0 replies on “Zoéga presenterar årets julkaffe 2023”