Wakatta samarbetar med Roborace för att integrera uppgraderingsbara NFT:er i Racing Metaverse-plattformen

Racing Metaverse

Wakatta, en NFT-fokuserad blockkedja som utvecklats av Sensorium DLT, har tillkännagivit ett partnerskap med Roborace, världens första förarlösa serie för fullstora racerbilar som drivs enbart av mjukvarusystem ombord, som också introducerar den dynamiska blandade verkligheten Roborace Metaverse till motorsporten. Karaktärerna och objekten i detta metaversum är föremål för att bli säljbara NFT-tillgångar.

Tillsammans kommer företagen att utforska genomförandet av Wakattas innovativa funktioner, inklusive nya typer av NFT:er som är fullt uppgraderbara, tidsbegränsade och icke-hashade, i Roborace Metaverse.

Som en del av partnerskapet kommer Roborace-användare att få tillgång till uppgraderbara och sociala NFT:er med stöd av Wakatta som är kopplade till tillgångar inom plattformen. Dessutom kommer Wakatta bland annat att underlätta handel med NFTs och tjänster kopplade till NFT-smartkontrakt.

Uppgraderbara NFT:er utgör det senaste tekniska framsteget inom blockchain och har noggrant utformats för att frigöra spännande tillämpningar och föra fram en rad nya möjligheter i både digitala och verkliga miljöer.

Vi utformade Wakatta för att möta framtidens utmaningar och vi är glada över att gå samman med ett ambitiöst och tekniskt framåtsträvande företag som Roborace för att påskynda effekten. Vår plattform gör detta möjligt genom att ge våra partners helt nya NFT-typer ovanpå ett förstklassigt nätverk. Dessutom talar lanseringen av det här partnerskapet verkligen om kraften i innovativa erbjudanden, som uppgraderbara NFT:er, och vi ser fram emot att se hur Roborace-gemenskapen kommer att dra nytta av dem“, säger Alex Blagirev, Wakattas projektledare i en kommentar.

Roborace skapades för att påskynda utvecklingen av autonoma körsystem genom att pressa tekniken till dess gränser i en rad kontrollerade miljöer. Sedan starten av den andra testsäsongen, kallad säsong Beta, har företaget introducerat mixed reality-element för sina racingteam och fans.

Dessa inkluderar virtuella objekt som ska undvikas eller samlas in och förhållanden på banan som Roborace-bilarna måste anpassa sig till under loppen. Den självkörande mjukvaran ser dessa objekt som riktiga data som kommer från sensorer ombord, så denna plattform gör det möjligt att köra vägrelevanta extrema scenarier för att utmana robotbilarna.

Den visuella representationen av dessa objekt är ny för varje tävlingsuppdrag under tävlingssäsongen. Så när uppdraget är slutfört kan dessa objekt köpas av fansen som NFT-tillgångar.

Innovation är en av Roboraces viktigaste frågor. Vi utvecklade Roborace Metaverse för att kombinera det bästa av racing i den verkliga världen med de oändliga möjligheterna i virtuella världar. Vi är alltid på jakt efter banbrytande teknik som vi kan integrera i våra bilar och nu förstås också i vårt metaverse. Tack vare vårt partnerskap med Wakatta kommer vi att kunna utöka vår digitala räckvidd och erbjuda våra fans nya sätt att delta i gemenskapen och hjälpa till att bygga Roborace Metaverse“, tillade Mike Sokolov, chef för Roborace.

I och med detta partnerskap blir Roborace det andra företaget som integrerar Wakatta. Nyligen meddelade Sensorium att de kommer att använda den NFT-fokuserade blockkedjan för att driva Sensorium Galaxy, deras högkvalitativa underhållningsmetaverse som byggts i samarbete med Jay Z:s Roc Nation och artister som David Guetta och Armin van Buuren.

Wakatta utvecklades av Sensorium DLT, en division av Sensorium, för att tillgodose underhållningsindustrins behov genom innovativa NFT-typer och en uppsättning tillväxtorienterade affärslösningar.

Förutom den unika uppsättningen nya NFT-typer kommer Wakatta också att leverera ytterligare tillväxtfokuserade funktioner som kompatibilitet med Ethereum Virtual Machine, NFT-auktioner på kedjan, multirolltilldelning för Dapps, anpassningsbara onboardingmekanismer för digitala miljöer, algoritmiska incitament för validerare, bland många andra.

Testnet-lanseringen av Wakatta är planerad till november 2021.

More from Benny Sjölind
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *