LG lanserar OLED Flex – Världens första justerbart böjliga OLED-TV

LG Flex spelskärm

LG Electronics har lanserat den 42 tum stora TV-modellen LG OLED Flex i Norden. Detta är den mest anpassningsbara och iögonfallande TV:n hittills från LG. Den har sina rötter i LG:s tioåriga OLED-utveckling tillika marknadsledarskap och är marknadens första böjliga OLED-TV med målet att erbjuda en gaminguppevelse i absolut toppklass.

Detta är en vidareutveckling på de funktioner som gjort LG:s TV-modeller med OLED-paneler så populära för spelare. Bland annat har följande förbättringar gjorts:

  • Responstiden har trimmats till 0,1 millisekunder
  • Input lag har minimerats, för att ge maximal inlevelse under spelsessioner
  • Super Anti-Reflection-beläggning, för att minska distraherande reflektioner och ansträngning på ögonen

Läs mer: Vilken TV ska man köpa 2023?

Mycket anpassningsbar

lg flex spelskärm 2023

TV:n kan ställas som favoritlägen för att enkelt få åtkomst via fjärrkontrollen. Lutning och höjd kan också justeras för ergonomi och användarvänlighet. Den kan ställas 10 grader upp och 5 grader ned, medan höjden kan justeras 140 millimeter.

Stora mjukvaruförbättringar

Även mjukvarulösningar för anpassning av LX3 har utvecklats. Det finns en funktion för virtuell justering av tillgänglig bildyta som gör det möjligt att krympa den aktiva yta på skärmen som brukas för rendering av bild.

Du kan istället välja att skala ner bilden till exempelvis 32 eller 27 tum som visas mitt på skärmen, i ovankant, i mitten eller i nederkant.

Denna funktion är tänkt att hjälpa användare positionerade nära OLED Flex vid spelande av realtidsstrategi (RTS) eller förstapersonsskjutare (FPS) på professionell nivå, där en överblick över hela aktiva skärmytan premieras över maximal inlevelse.

Ny LX3-exklusiv app

lg flex spelskärm

En ny LX3-exklusiv app, Game, ökar också användbarheten. Du erbjuds unika skärmsläckare, genvägar till populära appar som Twitch och YouTube och en överblick över inkopplade enheter, allt på en och samma skärm.

Gaming Optimizer har också förbättrats hos OLED Flex, där ljud- och bildinställningar snabbt kan optimeras efter spelgenre. Ljudet levereras ut i rummet med hjälp av dubbla framåtriktade element med uteffekten 40 watt, och en inbyggd mikrofon med integrerad eliminering av ekon innebär att allt som behövs för kommunikation in-gameär inbyggt i LX3.

LG OLED Flex LX3 är tillgänglig nu i Sverige till ett riktpris på 32 990 kronor, men bland annat på Webhallen hittar du skärmen för 29 990 kronor.

Specifikationer LG OLED Flex (42LX3):

Storlek42 tum
Upplösning4K UHD 3 840 x 2 160 px
Uppdateringsfrekvens120 Hz
PaneltypVälvd OLED m. Super Anti Reflection
RadieMax. 900R
Bildprocessorα9 Gen 5
Ingångar4 × HDMI 2.1
VRRJa
ALLMJa
Adaptiv synkroniseringFreeSync Premium, G-SYNC Compatible
Ljudsystem2.2-kanals, 40 watt totalt m. Dolby Atmos
Rekommenderat cirkapris, inkl. moms32 990 SEK
Tags from the story
, ,
More from Benny Sjölind
Sennheiser HD 490 PRO: Revolutionerande studioljud
Sennheiser har presenterat sin senaste skapelse, nya Sennheiser HD 490 PRO hörlurar,...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *