Bästa leksaker 2024 – Här är vinnarna i prestigefyllda TOTY Awards

bästa leksaker 2023

Varje år väntar barn och föräldrar med spänning på att upptäcka de leksaker som kommer att lysa upp barnens ögon och inspirera till timmar av kreativt spel. TOTY Awards, eller “Toy of the Year Awards”, är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i leksaksindustrin och fungerar som en barometer för de mest innovativa och populära leksakerna på marknaden. Här tar vi fram bästa leksaker 2024 – utsedda av juryn för TOTY Awards.

Bland nomineringarna till TOTY Awards har vi fått se en rad fantastiska leksaker som har fångat både barns och vuxnas fantasi. I denna artikel kommer vi att dyka ner i de leksaker som har korats till de bästa i sina kategorier, och ge dig en inblick i vad som gör dem så speciella.

Oavsett om du letar efter den perfekta presenten eller bara vill hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna, är detta din ultimata guide till årets bästa leksaker.

Läs också: Årets bästa leksaker i Sverige

Bästa leksaker 2024 – Vinnarna i årets Toy of the Year Awards

Årets upplaga av TOTY Awards ägde run den 29 september 2023. Här är vinnarna av priset som bästa leksaker 2024:

Årets actionfigur (Action Figure of the Year) – Teenage Mutant Ninja Turtles Mutant Mayhem från Playmates Toys

årets bästa leksaker 2024 actionfigur

Dessa autentiska karaktärer är 4,5″” långa och mycket detaljerade med individuella skulpturer och dekorationer som matchar deras filmkaraktär. De är mycket poseringsbara med 12 artikulationspunkter för fantastiska, actionfyllda stridsposer.

Årets samlarobjekt (Collectible of the Year) – Squishmallows – Pokémon Collection från Jazwares

Squishmallows Pokemon

Squishmallows Pokemon 14-tums Pikachu Plush har snabbt blivit en favorit hos barn. Dessa Pokemon-figurer finns i många olika utföranden och är en ultramjukt fyllt djur medium plysch.

Årets byggleksak (Construction Toy of the Year) – Lego Disney and Pixar ‘Up’ House från Lego Systems

Lego Disney and Pixar ‘Up’ House by Lego Systems

Denna LEGO Disney Pixar byggsats innehåller huset från filmen Upp, med ballonger och de två äventyrarna Carl Fredricksen och Oskar, samt en leksaks hund. Här finns leksakshus med skorsten, sovrum, altan och vardagsrum med eldstad samt massor av detaljer som barn kommer att känna igen från filmen.

Årets kreativa leksak (Creative Toy of the Year) – National Geographic Hobby Pottery Wheel från Blue Marble

årets bästa kreativa leksak 2024

Denna drejskiva har utvecklats av professionella keramiker och är fullmatad med funktioner, inklusive en 8-tums drejskiva och 2-vägsrotation för höger- och vänsterhänta användare.

Den kraftfulla motorn med variabel hastighet är perfekt för stora projekt och byggd för att hålla länge. Den har utformats med en revolutionerande ledad arm och tillbehör för att enkelt centrera, öppna och forma lera till konstverk. Den är också tystare än jämförbara drejskivor, på endast 60 decibel.

Årets docka (Doll of the Year)- Barbie The Movie Dolls från Mattel

Årets bästa docka 2024

Det är ingen fråga om vilken som är den mest eftertraktade dockan inför denna jul. Ändå sedan filmpremiären av Barbie the Movie har dockorna varit enormt eftertraktade världen över och till julen förväntas speciellt dockhuset från Barbie the Movie vara speciellt populärt.

Årets spel (Game of the Year) – 5 Second Rule Relay från PlayMonster

årets bästa spel för barn 2024

5 Second Rule är ett oerhört roligt spel både för vuxna och bar. Nu har den också blivit ännu mer spontan och oförutsägbar med en helt ny Relay batong. Lista en sak i din kategori, överlämna sedan den elektroniska batongen till någon annan spelare — du bestämmer vem som ska svara härnäst.

Årets leksak för vuxna (Grown-Up Toy of the Year) – Lego The Lord of the Rings: Rivendell från Lego Systems

Årets bästa leksak för vuxna 2024

Dett enorma byggsetet låter dig bygga en vacker återskapelse av Elronds hus, dekorerat med grönska som skapar en känsla av att vara djupt inne i Vattnadals skog. Denna byggsats för vuxna har hela 6167 delar. 

Årets leksak för spädbarn/småbarn (Infant/Toddler Toy of the Year) – Laugh & Learn Mix & Learn DJ Table från Mattel and Lego Duplo 3 in 1 Tree House by Lego Systems

bästa leksaker 2024

Detta aktivitetsbord med musiktema och 3 pianolägen, flerfärgade lampor och 12 engagerande finmotoriska aktiviteter för baby- och småbarns-DJ:s att utforska
över 100 sånger, ljud och inlärningsfraser.

3 Smart Stages-inlärningsnivåer växer tillsammans med ditt barn och lär ut färger, former, siffror och räkning, motsatser, alfabetet och spanska ord. Det främjar finmotorik, balans och koordination samtidigt som den introducerar orsak och verkan för spädbarn och småbarn i åldern 6 månader till 3 år.

Årets licens (License of the Year) – Barbie Franchise från Mattel

årets bästa franchise licens leksaker 2024

Varumärket Barbie behöver ingen närmare introduktion och detta år är den ikoniska dockan mer aktuell än någonsin. Det var aldrig någon tvekan om vem som skulle ta hem priset som årets licens detta år.

Årets leksakspaket (Playset of the Year) – Paw Patrol Mighty Aircraft Carrier HQ från Spin Master och Playmobil My Figures: Pirates’ Island från Playmobil

Det gigantiska fartyget Paw Patrol Mighty Aircraft Carrier HQ är 68 cm långt och har en dubbel fordonsstartare, en Chase-figur och hans Mighty Pups superhjältefordon.

Med PLAYMOBIL My Figures Pirate Island-setet kan du låta fantasin flöda med mer än 1 000 möjliga figurkombinationer.

Årets plyschleksak (Plush Toy of the Year) – 16” Squishmallows från Jazwares

Årets bästa plyschleksak 2024

Dessa bedårande plyschleksakerna har en molnkänsla och är 20 centimeter. Dessa leksaker blev även prisbelönade i svenska versionen av årets leksaker 2023.

Årets leksak för förskolan (Pre-School Toy of the Year) – Magna-Tiles Downhill Duo 40-Piece Set från Magna-Tiles

Årets bästa leksak för förskolan 2024

Att bygga med magnetiska byggsatser är något som ditt barn kan ägna timmar och dagar åt. Mångsidiga leksaker är några av våra favoriter och med den här bilbanan ditt barns möjligheter och fantasi utvidgas.

Årets åkbara leksak (Ride-On Toy of the Year) – Extreme Drift Go-Kart från Radio Flyer

Årets bästa åkbara leksak 2024

Kombinationen av gummigrepp på framdäcken och extra breda slicks på bakhjulen gör detta till det ultimata driftingfordonet. Det föräldrakontrollerade hastighetslåset gör att föräldrarna kan kontrollera körhastigheten. Den har också ett säkerhetsbälte och en racingflagga för ökad synlighet.

Batteriladdningslängden ligger på 45 min och laddare ingår.

Årets specialleksak (Specialty Toy of the Year) – KAI: The Artificial Intelligence Robot från Thames & Kosmos

årets bästa specialleksak 2024

Detta är en robot som använder artificiell intelligens och med gester eller ljudkommandon tränas och kontrolleras Miika K.I. enkelt med offline-appen. 

Med denna robot kan du träna artificiell intelligens och lära känna dess möjligheter och gränser, samt få ökad teknisk förståelse. 

Årets STEAM-leksak (STEAM Toy of the Year) – Lego Technic NASA Mars Rover Perseverance från Lego Systems

årets bästa STEAM-leksak 2024

Lär dina barn om hur NASA utforskar Mars med LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance med en detaljerad modellbyggsats med realistiska detaljer.

Här finns en rover med 360° styrning, rörliga armar, 6 mönstrade hjul och stötdämpning som gör det lättare att köra över ojämna ytor. Denna LEGO rymdleksak kommer även med en byggbar leksakshelikopter baserad på NASAs Ingenuity helikopter som användes för att flyga på Mars.

Årets fordon (Vehicle of the Year) – Teenage Mutant Ninja Turtles Mutant Mayhem Pizza Fire Van från Playmates Toys

Årets bästa leksaksfordon 2024

Som i succéfilmen Teenage Mutant Ninja Turtles Mutant Mayhem har Pizza Fire Delivery Van plats för alla fyra sköldpaddorna och eldkraften för att ta ner Super Fly och hans minioner av skurkar.

Pizza Fire Delivery Van kan öppnas framifrån och bakifrån så att alla fyra Turtles – och till och med Splinter – kan åka i den. Tryck på pizzaslice-knappen så öppnas sidodörren, tryck på knappen igen så skjuts pizzakastaren ut på sidan. Tryck på knappen på den motoriserade avfyraren för att avfyra upp till 8 pizzor.

Detta var vinnarna av bästa leksaker 2023 på Toy of Year Awards. Hoppas att vi med denna lista kunnat hjälpa er i jakten på leksaker som julklappar detta år!

More from Benny Sjölind
Samsungs senaste vitvaror får toppbetyg för IoT-säkerhet
Samsung har nu fått den prestigefyllda “Diamond”-verifieringen från UL Solutions för IoT-säkerhet...
Read More
0 replies on “Bästa leksaker 2024 – Här är vinnarna i prestigefyllda TOTY Awards”