Den nya dokumentären “Brynäs IF – Vägen Tillbaka” har snart premiär på YouTube

Nya dokumentären "Brynäs IF – Vägen Tillbaka" lanseringsdatum

Den anrika ishockeyklubben Brynäs IF står i centrum för den nya dokumentärserien “Brynäs IF – vägen tillbaka”, som erbjuder en oöverträffad inblick i klubbens resa genom en tumultartad säsong. Efter en besvikande placering på 13:e plats i SHL och en förlorad kvalserie mot Malmö Redhawks, stod det klart att Brynäs skulle degraderas till HockeyAllsvenskan för första gången under dess 120 år långa historia. Denna serie kastar ljus över följderna av denna händelse, inklusive de ekonomiska utmaningar och spelarflykt som följde.

En resa mot återupprättelse

Från augusti 2023 dokumenterades klubbens kamp för att återvända till SHL, med särskild fokus på spelarnas, ledarnas, och fansens gemensamma strävan. “Brynäs IF – vägen tillbaka” består av sex avsnitt som var och ett sträcker sig mellan 20 och 30 minuter, och skildrar kampen, passionen och hårt arbete som definierar hockey på elitnivå.

Jakob Westerlund, kommersiell chef på Brynäs IF, uttrycker sin entusiasm över projektet: “Denna dokumentärserie är en unik chans att visa upp föreningens innersta. Den är en hyllning till våra anhängare samt en inblick i svensk hockeys hjärta för en bredare publik.” Serien bjuder på exklusiva intervjuer med klubbikoner som Jacob Markström och Niklas Bäckström, samt andra nyckelpersoner inom och kring laget.

Sportchef Johan Alcén lyfter fram det kollektiva målet och det starka stödet från såväl fans som sponsorer. “Att få dela med oss av vår resa, mitt i pågående säsong, känns både inspirerande och viktigt. Vårt mål är klart – en snabb återkomst till SHL.”

Lanseringsdatum för dokumentären “Brynäs IF – Vägen Tillbaka”

Produktionen av “Brynäs IF – vägen tillbaka” har hand om Cross Media, kända för sitt arbete med både underhållning och dokumentära inslag. Seriens första avsnitt släpps på YouTube den 5 mars, med efterföljande avsnitt som publiceras veckovis.

Denna serie lovar att bli en måste-se för hockeyfans och ger en oöverträffad inblick i en av Sveriges mest älskade hockeyklubbars försök att återvinna sin forna storhet.

More from Benny Sjölind
Den ultimata guiden för att välja den bästa återanvändbara vattenflaskan 2024
Det är många av oss är medvetna om vikten av att begränsa...
Read More
0 replies on “Den nya dokumentären “Brynäs IF – Vägen Tillbaka” har snart premiär på YouTube”