Ny bok lanserad om att utnyttja AI i musik: The Musician’s AI Handbook

ny bok ai musik

Bobby Owsinski, känd profil inom musikbranschen, har släppt sitt senaste verk, “The Musician’s AI Handbook”. Denna banbrytande bok fungerar som en omfattande guide för musiker, artister, låtskrivare och producenter, och fördjupar sig i användningen av artificiell intelligens inom musikindustrin.

Med sin långa erfarenhet som författare, lärare, producent och ingenjör vill Owsinski upplysa musikbranschen om hur AI kan utnyttjas som ett kreativt och säljfrämjande verktyg.

Innehåll och struktur: En djupdykning i tre delar

“The Musician’s AI Handbook” är strukturerad i tre informativa delar:

Del 1: Grundläggande AI inom musik

Detta avsnitt avmystifierar AI och gör det tillgängligt för alla. Det fördjupar sig i invecklade frågor om AI-upphovsrätt, en kritisk aspekt för användare inom musikindustrin.

Del 2: Komposition och produktion med hjälp av AI

Här delar Owsinski med sig av sina insikter om hur man använder AI för att utveckla idéer till låtar och texter, förbättra ljudmixar och lyfta låtar till en professionell nivå med hjälp av AI-verktyg och plattformar.

Del 3: Grafik, video och marknadsföring med AI

Detta segment fokuserar på att utnyttja AI i grafik- och videogenerering och effektiv användning av AI-chatbots för bredare musikreklam.

Läs också: AI gjorde musikalbum klart på 24 timmar

Att stärka kreativiteten med AI

Bobby Owsinski betonar att bokens syfte inte är att ersätta musikers medfödda kreativitet med algoritmer. Istället handlar det om att stärka artister med AI som ett innovativt verktyg, som låser upp nya musikaliska möjligheter och möjligheter.

“The Musician’s AI Handbook” lugnar dem som är oroliga för AI:s inverkan på kreativiteten och lyfter fram AI som en värdefull allierad i den konstnärliga processen.

Tillgänglighet

Handboken finns nu att köpa i både tryckt och elektroniskt format via olika online-återförsäljare och bokhandlar.

Om författaren: Bobby Owsinski

Bobby Owsinski har en karriär som är dedikerad till att stärka musiker genom kunskap. Han är författare till 25 inflytelserika böcker, som är grundläggande resurser i ljudinspelnings-, musik- och musikaffärsprogram globalt. Bland hans tidigare verk återfinns “The Mixing Engineer’s Handbook“, “Social Media Promotion For Musicians” och “The Music Producer’s Handbook“.

Läs också: AI-verktyg för att skapa musik

More from Benny Sjölind
Viktiga saker för en perfekt picknick: En komplett guide till packning
Oavsett om du planerar en romantisk utflykt för två, en rolig familjesammankomst...
Read More
0 replies on “Ny bok lanserad om att utnyttja AI i musik: The Musician’s AI Handbook”