El Tesoro™ Mundial Collection: The Laphroaig® Edition – spännande kombination av tequila och whisky

el tesoro laphroaigh
Foto: Beam Suntory)

El Tesoro de Don Felipe® Tequila och Master Distiller Carlos Camarena presenterar nu “Mundial” Limited Edition Series, en ny satsning på premiuminnovation och experimenterande för den prisbelönta tequilaproducenten från La Alteña Distillery i Jalisco, Mexiko.

“Mundial”-uttryck kommer att innebära att enstaka unika fat av El Tesoro tequila färdigställs i fat som tidigare har innehållit premiumsprit från hela världen, i ett initiativ för hantverk och högkvalitativ spritproduktion. Den första utgåvan i denna serie är en av de stora inom single malt whisky – Laphroaig® 10 Year Old.

El Tesoro™ Mundial Collection: The Laphroaig® Edition

Detta är en anmärkningsvärd, begränsad upplaga som sammanför två världar av hantverksmässiga spritdrycker, där den stolta destillationstraditionen från tequila kombineras med expertisen från skotsk whisky som lagrats på fat.

El Tesoro Mundial Collection: Laphroaig Edition integrerar skickligt den torviga profilen hos en Islay-whisky med El Tesoros rika, agave Añejo och visar upp potentialen för innovation inom kategorin premium, lagrad tequila. Carlos Camarena samarbetade nära med Laphroaig-destilleriet för att skapa detta unika uttryck, som först lagrats i nio månader i ex-bourbonfat och sedan avslutats i fyra månader i Laphroaig 10-Year-Old-fatkar.

Provningsnoter kommer att variera eftersom den här utgåvan består av uttryck från ett enda fat, vilket innebär att varje fat har en något annorlunda profil. Den allmänna smakprofilen är vitrus, ananas, bär, ek, kokt agave, läder och torv. Smaknoterna består av rostad peppar, agave, lönn, karamelliserad ananas, grill, bacon och havssalt.

Tillgänglighet

The Laphroaig Edition finns på utvalda marknader hos återförsäljare och barer/restauranger från och med mitten av november 2021 till ett rekommenderat försäljningspris på 1200 kronor för 750 ml. Från och med den här utgåvan kommer nya Mundial Collection-utgåvor att introduceras under de kommande åren, där varje utgåva har färdigställts i olika typer av fat.

More from Benny Sjölind
Adidas samarbetar med Yohji Yamamoto med skon Y-3 Gendo
Adidas går samman med Yohji Yamamoto ännu en gång och visar upp...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *