Moleskine har lanserat sina kalendrar för 2024

Moleskine kalendrar 2024

Nu har äntligen Moleskine kalendrar 2024 lanserats. Moleskine är känt för att tillverka bästa anteckningsböcker och kalendrar i världen med ett klassiskt utseende och toppkvalitet. Årets upplagor kommer i tre olika storlekar i fyra olika färger. Här tar vi fram allt du behöver veta om de nya kalendrarna och varför Moleskine blivit ett så populärt märke bland kalendrar världen över.

Moleskine kalendrar 2024

Moleskine kalendrar 2024

Moleskine kalendrar för 2024 ger en månadsöversikt från januari till december. Dessa planeringsböcker ger en klar överskikt av veckans arrangemang och har också extra utrymme för att skissa ut projekt och göra noteringar.

Den har även utrymme för årets ambitioner, planer för varje månad, veckovisa uppgifter samt löstagbara blad och påminnelselistor.

moleskine kalendrar för 2024

Varje produkt i denna serie är bunden med ett elastiskt band, utrustad med en utvidgbar ficka, mjuka hörn och ett bokmärke. Den är FSC-certifierad och tillverkad med syrafritt papper i elfenbensnyans (70gsm) av toppkvalitet.

Läs också: Adventskalender för kreativa från Penstore 2023

Varför Moleskine kalendrar och anteckningsböcker är så populära

varför är Moleskine kalendrar så populära

Moleskine kalendrar är en del av Moleskine varumärkets breda sortiment av anteckningsböcker, dagböcker och andra skrivtillbehör. Dessa produkter har blivit synonymer med kvalitet, stil och funktion.

Här är några skäl till varför Moleskine kalendrar har blivit så populära:

 1. Kvalitet: Moleskine är känt för sina högkvalitativa material. Deras kalendrar är hållbara, med tätt bundna sidor, en stark rygg och ett omslag i hög kvalitet. Bläcket blöder inte igenom sidorna, vilket gör dem idealiska för både bläckpennor och blyertspennor.
 2. Design: Moleskine kalendrar har en minimalistisk och tidlös design. Den enkla svarta omslaget, den elastiska stängningen och det inbyggda bokmärket är alla kännetecken för märket. Denna stil passar in i såväl professionella som personliga sammanhang.
 3. Funktionalitet: Förutom den vanliga kalenderlayouten erbjuder Moleskine flera olika layouter som veckovis, dagligt och månadsvis. Dessutom inkluderar de ofta användbara funktioner som tidslinjer, internationella helgdagar, och reserutor.
 4. Historia och arv: Moleskine-marknadsföring hävdar att varumärket är den andliga arvtagaren till de anteckningsböcker som användes av berömda konstnärer och tänkare som Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway och Bruce Chatwin. Denna koppling till historiska kreativa figurer har bidragit till dess kultstatus.
 5. Mångsidighet: Oavsett om du är student, professionell, konstnär eller bara någon som gillar att organisera ditt liv, finns det en Moleskine kalender som passar dina behov.
 6. Följeslagare till digitala verktyg: Trots framväxten av digitala kalenderapplikationer och planeringsverktyg har många människor hittat en särskild tillfredsställelse i att skriva ner sina planer för hand. Moleskine har också lanserat digitala verktyg och appar som kompletterar deras fysiska produkter, vilket skapar en brygga mellan den analoga och digitala världen.
 7. Gemenskap: Det finns en hel gemenskap av Moleskine-entusiaster runt om i världen. Detta inkluderar konstnärer, skribenter, planerare och dagdrömmare som delar sina kreationer online. Detta skapar en känsla av tillhörighet och uppmuntrar andra att uttrycka sig genom sina Moleskine-produkter.

Vad är så speciellt med Moleskine kalendrar?

vad är så speciellt med Moleskine kalendrar

En vanlig fråga gällande Moleskine kalendrar är vad som egentligen är så speciellt med dem. Speciellt med tanke på att de vanligen är dyrare än andra märken på marknaden. Många uppskattar dem av flera skäl, varav vissa nämndes redan tidigare:

Kvalitet

Moleskine kalendrar har tjocka, högkvalitativa sidor som inte blöder igenom när du skriver på dem. Bindningen är också robust, vilket innebär att boken inte faller sönder även efter många månaders användning.

Design

De är minimalistiskt designade med ett enkelt och elegant utseende. De har ofta ett hårt omslag, en elastisk stängning och ett bokmärke för att hålla reda på var du är.

Flexibilitet

Moleskine erbjuder kalendrar i olika layouter (daglig, veckovis, månadsvis) och storlekar, vilket gör att användare kan välja den som passar deras behov bäst.

Historia och Prestige

Moleskine-häftena har en historisk koppling till kända författare, konstnärer och tänkare, inklusive Vincent van Gogh, Pablo Picasso, och Ernest Hemingway, vilket ger dem en aura av prestige.

Portabilitet

De är oftast lätta och kompakta, vilket gör dem lätta att bära runt.

Bred tillgänglighet

Moleskine produkter är lätta att hitta i bokhandlar och online, vilket gör dem tillgängliga för de flesta människor.

Bonusfunktioner

Många Moleskine kalendrar kommer med extra funktioner, som kartor, tidszoner, och adressböcker.

Medan Moleskine-produkter har många fans, finns det också kritiker som anser att de är överprisade jämfört med liknande produkter på marknaden. Det är dock upp till varje individ att bestämma vad som är viktigt för dem när det kommer till val av en kalender eller anteckningsbok.

Så är Moleskine värda sitt pris? Det är upp till dig själv att bestämma, men klart är iallafall att de håller bra kvalitet.

Vad är skillnaden mellan Moleskine och Leuchtturm1917 kalendrar?

Vad är skillnaden mellan Moleskine och Leuchtturm1917 kalendrar?

Både Moleskine och Leuchtturm1917 är populära märken när det gäller anteckningsböcker och kalendrar. De delar många likheter, men det finns också några distinkta skillnader mellan dem. Här är några av de mest framträdande skillnaderna och egenskaperna för varje märke:

Moleskine:

 1. Historia: Moleskine har en historia som går tillbaka till 1980-talet, även om varumärket hävdar att dess anteckningsböcker har varit favoriter bland artister och tänkare som Vincent van Gogh, Pablo Picasso och Ernest Hemingway.
 2. Omslag: Oftast har de ett hårt omslag, men det finns även mjuka versioner.
 3. Bokmärke: Innehåller ofta ett enfärgat bokmärke.
 4. Ficka: De flesta Moleskine-böcker kommer med en expanderbar ficka på baksidan.
 5. Papperskvalitet: Papperet kan ibland upplevas som något tunnare, vilket kan leda till genomblödning med vissa bläcktyper.
 6. Stängning: De flesta har en elastisk stängning.
 7. Pris: Generellt sett kan Moleskine vara något dyrare än Leuchtturm1917, beroende på var du köper den.

Leuchtturm1917:

 1. Historia: Leuchtturm1917 har en längre historia som går tillbaka till själva 1917, som namnet antyder.
 2. Omslag: Finns både i hårda och mjuka omslag, ofta med en texturerad yta.
 3. Bokmärke: De flesta modeller har två bokmärken i olika färger.
 4. Ficka: De flesta modellerna kommer också med en expanderbar ficka på baksidan.
 5. Papperskvalitet: Många anser att Leuchtturm1917 har ett något tjockare och mer bläckvänligt papper jämfört med Moleskine.
 6. Numrerade sidor: En distinkt funktion hos Leuchtturm1917 är att sidorna ofta är numrerade, vilket kan vara användbart för dem som gillar att skapa innehållsförteckningar eller hänvisa till specifika sidor.
 7. Dot grid: Medan båda märkena erbjuder olika layouter (linjerade, rutade osv.), är Leuchtturm1917 särskilt populärt bland dem som föredrar punktraster (dot grid) för bullet journaling.
 8. Pris: Ofta något billigare än Moleskine, men priserna kan variera beroende på var du köper och vilken modell.

Valet mellan Moleskine och Leuchtturm1917 i stor utsträckning handla om personliga preferenser. Vissa föredrar den ena över den andra baserat på känslan av omslaget, papperskvaliteten eller specifika funktioner. Det bästa sättet att avgöra vilken som passar dig bäst kan vara att testa båda.

Oavsett om du letar Moleskine kalendrar 2024 eller Leuchtturm1917 kalendrar är Penstore.se ett bra val.

More from Benny Sjölind
Tretorn lanserar Nylite 67: En klassiker med hållbarhet i fokus
Tretorn har en av de mest klassiska bland alla modeller av sneakers...
Read More
0 replies on “Moleskine har lanserat sina kalendrar för 2024”