Hit reser svenskarna påsken 2024

Populäraste resmål för svenskar påsken 2024

Svenskar tycks i allt högre grad söka sig till solen under påskledigheten, en trend som blivit allt mer framträdande detta år enligt nya siffror från researrangören TUI. De meddelar även att bokningarna för påskresor ökat markant under detta år. Kanarieöarna är den ohotade favoriten bland resmålen, medan även Kap Verde, Egypten, och Mallorca ser en kraftig uppsving i bokningar under perioden strax före och efter påsken.

Påsk – En toppsäsong för resor

Populäraste resmål för svenskar påsken 2024

Trots att påsken traditionellt är en av de mest populära tiderna för svenskar att resa, visar årets siffror på en ännu starkare trend. TUI rapporterar att nästan 90% av alla charterresor redan är utsålda, med en ökning av resenärer med två procent jämfört med föregående år.

Öarna Gran Canaria och Teneriffa toppar listan över de mest eftertraktade destinationerna, tätt följt av Kap Verde, Mallorca, och Thailand.

Påsken i år infaller tidigare, vilket möjliggör för resenärer att utnyttja vinterns charterutbud. För de som ännu inte bokat sin resa finns fortfarande chanser att hitta sista minuten-erbjudanden, särskilt under vecka 14 där utbudet är som störst. Det finns även tillgängliga platser på direktflyg från Göteborg till Mexiko.

Läs också: Bästa resväskorna just nu

Bokningarna för sommarresor har redan inletts

populară resmål Sverige sommaren 2024

Efter de nyligen utdelade skatteåterbäringarna har en rusning efter sommarresor inletts. TUI rapporterar en ökning med 20 procent i bokningar jämfört med veckan innan, och en total ökning på fem procent jämfört med förra året.

Destinationer som Kreta, Rhodos, och Cypern förblir populära, men även resmål som Albanien, Kos, och Sicilien har sett en signifikant ökning. Speciellt lockar TUIs hotellkoncept Blue Star och TUI Blue många bokare.

Svenskarnas Top 10 påskdestinationer

  1. Gran Canaria, Spanien
  2. Teneriffa, Spanien
  3. Lanzarote, Spanien
  4. Kap Verde
  5. Mallorca, Spanien
  6. Phuket, Thailand
  7. Cancun/Yucatanhalvön, Mexiko
  8. Egypten
  9. Dubai, Förenade Arabemiraten
  10. Malaga/Costa del Sol, Spanien

Om bokningsstatistiken

Denna data är från bokningar gjorda under vecka 13 och 14 för 2024, baserat på siffror från försäljningsvecka 11 2024. Den totala sommarförsäljningen avser resor med avresa under sommarsäsongen 2024, från april till oktober, jämfört med samma period förra året, och inkluderar endast bokningar gjorda genom TUIs svenska försäljningskanaler.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Nyskapande hotell med Italiensk prägel öppnar i Stockholm
I Stockholm, närmare bestämt i det snabbt växande området Kungens Kurva, har...
Read More
0 replies on “Hit reser svenskarna påsken 2024”