Georg Jensen återupplivar klassisk design med nya Koppel-servisen – En hyllning till Henning Koppel och 1960-talets estetik

Nya Georg Jensen Koppel serien våren 2024

Georg Jensen presenterar nu en ny serviskollektion som tar sin inspiration från 1960-talet och den legendariska danska formgivaren Henning Koppel. Koppel-kollektionen är en hyllning till Koppels banbrytande arbete och hans tidlösa estetik, som fortsätter att influera och definiera varumärkets arv.

Den nya kollektionen inkluderar allt från mattallrikar och pastaskålar till koppar och serveringsbrickor, alla framställda i spegelblankt, polerat rostfritt stål för att noggrant återspegla originaldesignen.

Modern teknik möter klassisk design

Nya Georg Jensen Koppel serien våren 2024

“Att återintroducera dessa mästerliga verk är inte bara en ära utan också ett viktigt steg för att bevara Henning Koppels arv,” förklarar Ragnar Hjartarson, kreativ chef på Georg Jensen.

Den nya servisen kombinerar sofistikerad stilrenhet med moderna tillverkningstekniker som respekterar och bevarar essensen av Koppels ursprungliga skisser. Genom att återuppliva hans visionära kreationer erbjuder kollektionen en unik chans att införliva tidlösa och funktionella designelement i moderna miljöer.

Läs också: Design House Stockholm har släppt kollektionen Birds 1967 med Lisa Larsons ikoniska fåglar

nya Georg Jensen Koppel vår 2024

Koppel-kollektionen reflekterar Koppels första arbete med porslin och hans passion för att skapa vackra, användbara objekt som står sig över tid. Denna nylansering är ett sätt för Georg Jensen att fortsätta att inspirera och engagera designälskare över hela världen.

De nya designerna är tillgängliga för köp både online och i Georg Jensens butiker från och med nu och erbjuder en chans att äga en del av dansk designhistoria.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Ray-Ban och Meta presenterar nästa generations smarta glasögon
I ett tillkännagivande på Meta Connect har Ray-Ban, i samarbete med EssilorLuxottica,...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *