Bästa hälsotester online 2024 – Här är tjänsten som ger dig svaren snabbt!

bästa hälsokontroll online 2024

Att kolla upp sin hälsa via hälsokontroll online har blivit allt populärare och nya tjänster lanseras med jämna mellanrum. Den stora fördelen är att du kan göra testerna hemifrån och slipper besöka läkare fysiskt. Här tar vi fram bästa hälsokontroll online 2024.

Under pandemin ökade näthandeln explosinsartat och även många tjänster blev mer populära online. Hit hör även hälsokontroller och -tester. När vi helst ville undvika mänsklig kontakt blev det populärt att sköta alla ärenden som bara var möjliga utan att fysiskt behöva besöka platser.

Hur fungerar hälsokontroll online?

Alla tester som du köper via sajter för hälsokontroll online kan göras hemifrån, utan läkarbesök. De skickas direkt till ett ISO-certifierat labb och efter ungefär två veckor kommer testresultatet – även det helt digitalt.

Bästa sajt för hälsokontroll online 2024

Bästa sajt för hälsokontroll online 2024

Den sajt med Sveriges största utbud av hälsokontroller online är Gettested.se. De har över 50 olika tester för att maximera hälsan, eller för att komma tillrätta med eventuella besvär såsom t.ex. Eksem, allergier, intoleranser, magbesvär, hormonella problem, klimakterie, utbrändhet osv.

Alla tester från Gettested.se görs hemifrån och skickas direkt till ISO certifierat labb. De erbjuder tester i hela Europa och används av både kliniker (B2B) samt privatpersoner. 

Bästa hälsotest för idrottare 2024

hälsotest för idrottare online 2024

Det finns ett hälsotest som är speciellt intressant för dig som vill optimera din träning och prestation. Med ett så kallat Performance-test kan du mäta 34 olika markörer, 26 olika aminosyror och 8 mineraler.

Men det är inte endast de som tränar hårt som vill hålla koll på dessa värden. Även för dig som är trött och behöver få upp energin är det bra att säkerställa att du har rätt mängd och balans av aminosyror och näringsämnen i kroppen.

Bästa testosterontest för män 2024

testosterontest för män online 2024

För män är det ofta intressant att mäta testosteron-halten. Testosteron är viktigt bland annat för muskelstyrka, uthållighet och sexlust. Testosteronhalten brukar i allmänhet minska med åldern och är därför viktig att hålla koll på när man kommer upp i åldrarna. Låg testosteronhalt kan bland annat visa sig i problem med erektionen eller prostataproblem.

Även minskad sexlust, minskad energi och depression har klara samband med testosteronhalten.

Om du vill mäta testosteronhalten är ett hormontest för män att rekommendera. Via detta får du fram analys av testosteron, DHEA, kortisol, östrogen, progesteron, samt ration mellan progesteron och östrogen i saliv. Du får även en grundlig utredning av både dina könshormoner och binjurehormoner via detta test.

Bästa hormontest för kvinnor 2024

bästa hormontest för kvinnor online 2024

Även kvinnor i klimakteriet, eller kvinnor generellt brukar gärna testa hormonnivåer. Via ett hormontest för kvinnor får du fram analys av kortisol, östrogen, progesteron, testosteron, DHEA samt ration mellan östrogen och progesteron i saliv.

Idag är det många kvinnor som har problem med PMS, infertilitet, trötthet, oregelbunden mens, PCOS och klimakteriebesvär. Med detta test får du en grundlig utredning av både dina könshormoner och binjurehormoner.

Bästa hälsokontroll för allergi online 2024

bästa hälsokontroll för allergi och matintolerans online 2024

En sak som alltid varit populärt att testa är för olika allergier. Via ett allergi- och matintoleranstest får du två olika test i ett, där totalt 78 olika ämnen analyseras för dig. Du får även svar på eventuell allergi mot hund, katt, häst, kvalster och mögel.

Att tänka på vid val av hälsotester online – Våra urvalskriterier

När du överväger att använda hälsotester online, bör du tänka på testets tillförlitlighet, vilken typ av tester som erbjuds, om de är godkända av relevanta hälsomyndigheter, hur provtagningen går till, och hur du får tillgång till resultaten.

Det är även viktigt att utvärdera hur väl tjänsten skyddar din personliga information och vilken typ av efterföljande stöd eller rådgivning som erbjuds baserat på dina resultat.

Här är några frågor att ställa dig själv innan du väljer hälsotester online:

1. Typ av test:

  • DNA-tester: Ger information om genetisk predisposition för vissa sjukdomar eller egenskaper.
  • Blodtester: Kan mäta nivåer av hormoner, vitaminer, mineraler och andra biomarkörer.
  • Frågeformulär: Bedömer riskfaktorer för vissa sjukdomar baserat på din livsstil och sjukdomshistoria.

2. Användbarhet:

  • Vilka frågor besvarar testet?
  • Hur kan resultatet användas för att förbättra din hälsa?
  • Är testet relevant för din ålder, kön och familjehistoria?

3. Tillförlitlighet:

  • Är testet validerat och har god vetenskaplig grund?
  • Vilket laboratorium utför testet?
  • Hur hanteras dina personuppgifter och testresultat?

4. Kostnad:

  • Jämför priser från olika leverantörer.
  • Tänk på eventuella extra kostnader för provtagning och läkarkonsultation.

5. Användarvänlighet:

  • Är testinstruktionerna tydliga och enkla att följa?
  • Är resultatet lätt att förstå?
  • Finns det möjlighet att få support och rådgivning?

Sammanfattning – Hälsokontroll bäst i test 2024

Här tog vi fram bästa hälsotester online 2024 utifrån våra urvalskriterier. Hoppas vi kunnat hjälpa er en bit på vägen mot att hitta ett hälsotest som motsvarar just era behov!

Läs mer: Håll koll på din hälsa med marknadens bästa Smartwatch

Vanliga frågor om hälsotester online 2024

Vad är en hälsotest?

En hälsotest är en bedömning av en persons allmänna fysiska och psykiska välbefinnande, vilket kan innebära att man svarar på frågor om levnadsvanor, genomgår fysiska undersökningar och tar blodprov eller andra medicinska undersökningar.

Vad är en hälsokontroll på nätet?

Hälsotester online är digitala versioner av traditionella hälsobedömningar som gör det möjligt för personer att bedöma sitt nuvarande hälsotillstånd hemifrån. Med hjälp av specialiserad programvara kan användarna svara på frågor som rör deras levnadsvanor, medicinska historia och familjens hälsobakgrund.

Hur gör jag en hälsotest på nätet?

För att kontrollera din hälsa online måste du hitta en välrenommerad webbplats eller app som erbjuder omfattande hälsobedömningar. När du har hittat en lämplig plattform kan du mata in relevant information om din livsstil och medicinska historia, och programvaran kommer att generera en personlig rapport som beskriver ditt nuvarande hälsotillstånd.

Vilka är fördelarna med att kontrollera min hälsa på nätet?

För att kontrollera din hälsa online behöver du en internetuppkoppling, en enhet (t.ex. en dator eller smartphone) och grundläggande information om dig själv, t.ex. ålder, kön, medicinsk historia och familjens hälsobakgrund.

Vilka är riskerna med att kontrollera min hälsa på nätet?

Riskerna med att kontrollera din hälsa online inkluderar risken för felaktiga resultat på grund av felaktig information eller misstolkade uppgifter. Dessutom finns det en risk för att få falska positiva eller negativa resultat baserat på noggrannheten hos den programvara som används av plattformen.

More from Benny Sjölind
Här är de viktigaste teknikområdena 2023 enligt en ny IEEE-studie
IEEE, världens största tekniska yrkesorganisation som arbetar för att främja teknik för...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *