Bästa hälsotester online 2022 – Här är tjänsten som ger dig svaren snabbt!

bästa hälsokontroll online 2022

Att kolla upp sin hälsa via hälsokontroll online har blivit allt populärare och nya tjänster lanseras med jämna mellanrum. Den stora fördelen är att du kan göra testerna hemifrån och slipper besöka läkare fysiskt. Här tar vi fram bästa hälsokontroll online 2022.

Under pandemin ökade näthandeln explosinsartat och även många tjänster blev mer populära online. Hit hör även hälsokontroller och -tester. När vi helst ville undvika mänsklig kontakt blev det populärt att sköta alla ärenden som bara var möjliga utan att fysiskt behöva besöka platser.

Hur fungerar hälsokontroll online?

Alla tester som du köper via sajter för hälsokontroll online kan göras hemifrån, utan läkarbesök. De skickas direkt till ett ISO-certifierat labb och efter ungefär två veckor kommer testresultatet – även det helt digitalt.

Bästa sajt för hälsokontroll online 2022

Den sajt med Sveriges största utbud av hälsokontroller online är Gettested.se. De har över 50 olika tester för att maximera hälsan, eller för att komma tillrätta med eventuella besvär såsom t.ex. Eksem, allergier, intoleranser, magbesvär, hormonella problem, klimakterie, utbrändhet osv.

Alla tester från Gettested.se görs hemifrån och skickas direkt till ISO certifierat labb. De erbjuder tester i hela Europa och används av både kliniker (B2B) samt privatpersoner. 

Bästa hälsotest för idrottare

hälsotest för idrottare online 2022

Det finns ett hälsotest som är speciellt intressant för dig som vill optimera din träning och prestation. Med ett så kallat Performance-test kan du mäta 34 olika markörer, 26 olika aminosyror och 8 mineraler.

Men det är inte endast de som tränar hårt som vill hålla koll på dessa värden. Även för dig som är trött och behöver få upp energin är det bra att säkerställa att du har rätt mängd och balans av aminosyror och näringsämnen i kroppen.

Bästa testosterontest för män

testosterontest för män online 2022

För män är det ofta intressant att mäta testosteron-halten. Testosteron är viktigt bland annat för muskelstyrka, uthållighet och sexlust. Testosteronhalten brukar i allmänhet minska med åldern och är därför viktig att hålla koll på när man kommer upp i åldrarna. Låg testosteronhalt kan bland annat visa sig i problem med erektionen eller prostataproblem. Även minskad sexlust, minskad energi och depression har klara samband med testosteronhalten.

Om du vill mäta testosteronhalten är ett hormontest för män att rekommendera. Via detta får du fram analys av testosteron, DHEA, kortisol, östrogen, progesteron, samt ration mellan progesteron och östrogen i saliv. Du får även en grundlig utredning av både dina könshormoner och binjurehormoner via detta test.

Hormontest för kvinnor

bästa hormontest för kvinnor online 2022

Även kvinnor i klimakteriet, eller kvinnor generellt brukar gärna testa hormonnivåer. Via ett hormontest för kvinnor får du fram analys av kortisol, östrogen, progesteron, testosteron, DHEA samt ration mellan östrogen och progesteron i saliv.

Idag är det många kvinnor som har problem med PMS, infertilitet, trötthet, oregelbunden mens, PCOS och klimakteriebesvär. Med detta test får du en grundlig utredning av både dina könshormoner och binjurehormoner.

Bästa hälsokontroll för allergi online

bästa hälsokontroll för allergi och matintolerans online 2022

En sak som alltid varit populärt att testa är för olika allergier. Via ett allergi- och matintoleranstest får du två olika test i ett, där totalt 78 olika ämnen analyseras för dig. Du får även svar på eventuell allergi mot hund, katt, häst, kvalster och mögel.

Läs mer: Håll koll på din hälsa med marknadens bästa Smartwatch 2022

Skrivet av
Mer från Mattias
Felicity Jones frontar ny Aston Martin-kampanj som hyllar kraften i DBX707
Aston Martin har lanserat sin mest betydelsefulla produktmarknadsföringskampanj för 2022, med sin...
Läs mer
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *