Inför Halloween 2023 – här är de populäraste Halloweendräkterna 2023

halloween dräkter idéer 2023

Google Trends har nu släppt sin lista över de mest populära dräkterna i USA för denna Halloween. Ett utmärkt sätt att hämta inspiration och idéer för Halloweendräkter detta år. Här ger vi er Halloweendräkt idéer 2023.

Ofta är det de filmer och serier som är populära denna tid på året som har en tendens att dominera bland Halloweendräkter. För ett par år sedan var Squid Game väldigt populärt inför Halloween och vi kunde se många klä sig bland annat som vakterna i Netflix-serien.

Inför årets Halloween finns det också några trender bland filmer och serier. Nedan får du några av dessa.

Läs också: Bästa Halloweenmasker 2023

Halloweendräkt-idéer 2023

Halloweendräkt idéer 2023

Längre ner tar vi fram de största trenderna inför Halloween och Halloweendräkt idéer 2023 utifrån statistik från Google Trends, med de trendande Halloweendräkterna i USA från senaste veckan. Innan dess ger vi dock våra egna förslag på bästa Halloween-dräkter 2023.

Var finns bästa Halloweendräkter online 2023?

bästa halloweendräkter online 2023

Butterick’s har en lång historia och startade sin verksamhet redan år 1903 på Drottninggatan i Stockholm. Sedan dess har familjeföretaget expanderat och numera en del av det svenska folkhemmet med sitt kultförklarade varumärke. 

Här hittar du ett imponerande utbud av maskeraddräkter inom många olika teman – däribland Halloweendräkter.

Bästa Halloweendräkt-idéer från filmer 2023

Det finns många som önskar klä sig så läskigt som möjligt under Halloween, men numera är det precis lika vanligt att klä sig i samma tema som någon av karaktärerna i ens favoritfilm.

Med andra ord har fokuset flyttat en aning till att bli mer av en allmän maskeradfest under de senaste åren. Här är några idéer på kultfigurer från filmer detta år:

Wednesday Addams

Wednesday Addams Halloweendräkt 2023

Familjen Addams är en klassisk Halloween-favorit, och Wednesday Addams är en särskilt populär karaktär. Hennes mörka och spöklika look är perfekt för högtiden.

Barbie och Ken

ken och barbie halloween outfit 2023

Med lanseringen av Barbie-filmen med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna kommer dessa ikoniska karaktärer säkert att vara populära val för Halloweenkostymer i år.

Den lilla sjöjungfrun

sjöjungfru dräkt halloween

Med lanseringen av live-action remake av Den lilla sjöjungfrun, är Ariel säker på att vara ett populärt kostymval i år. Hennes sjöjungfrusvans och flödande röda hår kommer säkert att vända huvuden.

Batman lyxig maskeraddräkt

Halloweendräkt idéer 2022

Under fjolåret hade bland annat senaste Batman-filmen haft premiär. Bland Halloweendräkter hittar du många snygga dräkter på marknaden om du önskar gestalta Batman. Även bland då det gäller Halloweendräkter för barn är detta en utmärkt idé.

Här har du den mest realistiska Batmandräkten på marknaden just nu, i form av Batman Collectors Edition från DC Comic. Detta är inte endast en dräkt för Halloween, utan även en dräkt som passar i som samlarobjekt för ett fan av Batman-filmerna.

Top Gun maskeraddräkt

Ytterligare en upphaussad film från fjolåret var Top Gun Maverick. Här har du en officiell dräkt från Top Gun både för män och kvinnor i deluxe kvalitet.

Cruella maskeraddräkt

bästa halloweendräkt idéer kvinna 2022

Filmen Cruella var en av förra årets stora succéer på filmduken. Med denna maskeraddräkt kan du klä ut dig till huvudkaraktären med klänning, cigarettförlängare och fjäderboa.

Bästa idéer Halloweendräkter för hundar 2023

En stor trend under de senaste åren har även varit Halloweendräkter för hundar. För detta ändamål finns några riktigt fyndiga Halloweendräkter med Star Wars-tema. Varför inte klä ut din hund till Darth Vader eller Dewback?

Trender för Halloweendräkter 2023

Här är de hetaste trenderna i USA gällande Halloweendräkter från senaste veckan enligt Google Trends:

Daredevil

Marvels serie Daredevil har redan några år på nacken men har helt plötsligt seglat upp som en favorit i sökresultaten hos Google. Daredevil hade premiär på Netflix 2015, medan den tredje och sista säsongen kom ut 2018.

Princess Diaries

Att klä sig som prinsessa har länge varit populärt främst hos barn. Bland sökresultaten för Halloweendräkter 2022 återfinns Princess Diaries på andra plats för mest populära söktermen förra veckan. Filmen Princess Diaries med Anne Hathaway och Julie Andres i huvudrollerna hade premiär redan 2001 och har sedan dess varit populär för att tjäna som inspiration till Halloweendräkter.

Monster High

Att Halloween är stort för barn märks även när vi kommer fram till tredje plats för mest sökta bland Halloweendräkt idéer 2022. Monster High riktar sig till barn i åldrarna 7-14 år och har karaktärer som är inspirerade av monsterfilmer, sci-fi-skräck, thrillerfiktion, folklore, myter och populärkultur.

The Purge

TV-serien The Purge bygger vidare på idén i “The Purge”-filmerna, där alla brott är avkrimininaliserade under en 12-timmarsperiod. Det finns många idéer att hämta från dessa filmer/serier om du vill ha en unik halloweendräkt – framförallt bland olika masker.

Starfire

Starfire är en seriefigur som är uppväxt på en planet kallad Tamaran där hon är prinsessa. Hon har bland annat egenskaper som övermänsklig styrka, flygförmåga och lära sig nya språk genom läppkontakt. För oss svenskar är Starfire inte kanske den mest kända av alla actionhjältar, men samtidigt är det ett utmärkt sätt att skilja sig från mängden denna Halloween!

Läs mer: Årets leksaker

More from Benny Sjölind
Soundcore lanserar öronsnäckorna Sleep A20 – Ett stort steg framåt inom sömnteknik
Soundcore, ett premiumljudmärke från Anker Innovations, har tagit ett viktigt steg för...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *