Nespresso lanserar exklusiva kaffekapslarna N°20 – efter 20 år av utveckling

nya Nespresso N°20 kaffekapslar

I 20 år har Nespresso fördjupat sig i skapandet av N°20. Med hjälp av att kombinera två topprankade Arabicavarianter, har Nespresso kultiverat en unik kaffesort. Nu, efter två decenniers uthållig forskning, introduceras detta exklusiva kaffe på marknaden.

Från 2003 inledde Nespressos kaffespecialister en resa för att utveckla en kaffesort av överlägsen kvalitet. Genom att bygga vidare på traditioner av bönder som genom tiderna blandat olika kaffesorter, fann de den ideala mixen av Arabicabönor.

Därefter spanade de över hela världen efter den bästa jordmånen, vilken de upptäckte i Cauca- och Caldasregionerna i Colombia – den exklusiva hemvisten för denna kaffetyp.

– N°20 är en milstople i Nespressos långa smakresa och symboliserar vår strävan att alltid utforska hur vi kan skapa godast möjliga kaffe. Det har tagit sin tid, men den spännande smakprofilen har gjort väntan värd. Det ligger mycket passion och ett enormt engagemang bakom kaffet, vilket gör det extra roligt att äntligen få dela med oss av N°20, säger Mikael Andersson, Coffee Ambassador Nespresso.

Läs också: Samarbete mellan Zoegas och Nespresso

Nya Nespresso N°20 smakegenskaper

nya Nespresso N°20 kaffekapslar

Detta kaffe imponerar med en unik smakblandning, där apelsinblommans noter harmoniserar med en fräsch citrusnyans och blommiga undertoner. N°20 har erhållit Q-certifiering från Coffee Quality Institute, en oberoende välgörenhetsorganisation som prioriterar kaffets kvalitet.

Eftersom N°20 är ett säsongsbetonat kaffe, kan kaffeälskare njuta av dess aromer en viss tid varje år. För att uppleva den fulla smakupplevelsen rekommenderar Nespresso att man njuter av N°20 som en espresso.

En smakupplevelse, formgiven med tanke Nespresso-kapslarna, tillverkade av återvinningsbart aluminium, garanterar kaffets kvalitet. Kunder kan enkelt återvinna kapslarna hos någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer, eller i en Nespresso-butik.

Kapslarna behöver inte tömmas på sump innan återvinning. N°20 är nu tillgänglig för det beprövade Original-systemet till priset av 149 SEK hos Nespresso-butiker och på www.nespresso.com/se. N°20-versionen för Vertuo förväntas lanseras 2024.

Läs också: Nya Nespresso Vertuo Latissima espressomaskin

More from Benny Sjölind
Villa Skärtofta: Saltsjöbadens nyaste kulinariska destination invigs
I anledning av 100-årsjubileet av Vår Gård, en välkänd hotell- och konferensdestination,...
Read More
0 replies on “Nespresso lanserar exklusiva kaffekapslarna N°20 – efter 20 år av utveckling”