Mathem lanserar grön julkasse för en hälsosammare och miljövänligare Jul

grön matkasse
grönsaker billigt online

Mathem lanserar en innovativ “Grön julkasse” för att främja konsumtionen av frukt och grönsaker under julen. I Sverige har försäljningen av frukt och grönt minskat med 6,5 % under det senaste året, en trend som Mathem siktar på att vända. Med den nya Gröna Julkassen, som erbjuds till ett rabatterat pris, hoppas företaget inspirera kunderna att välja hälsosammare och miljövänligare alternativ till julbordet.

Svar på livsmedelskrisen

Mathems initiativ kommer i ljuset av den ökande kostnaden för livsmedel och den pågående inflationen, vilket har påverkat hur människor planerar sina matinköp. Viktor Eriksson Yeomans, affärsområdeschef för färskvaror hos Mathem, betonar företagets engagemang för att erbjuda ett brett sortiment av frukt och grönt av hög kvalitet till bra priser.

Han förklarar att Gröna Julkassen är ett av flera steg för att motivera kunderna att inkludera mer grönt på julbordet och därmed bryta traditionella matvanor.

På Mathem vill vi göra det enkelt och inspirerande för våra kunder att välja gröna alternativ. Vi har ett stort fokus på vårt frukt- och gröntsortiment, alltifrån att kunna erbjuda ett spännande sortiment och hög kvalitet, till att alltid ha bra priser. Den Gröna Julkassen är ett av flera initiativ för att inspirera till att köpa hem mer frukt och grönt, och uppmuntra våra kunder till att bryta gamla vanor kring julbordet och ersätta de klassiska kötträtterna till goda och vegetariska alternativ, säger Viktor Eriksson.

Läs också: Automatisering leder till prissänkningar på Mathem

Inspirerande innehåll för enklare matlagning

Mathems Gröna Julkasse innehåller över fem kilo frukt och grönsaker, samt inspirerande recept som passar för hela vintersäsongen, från novembermiddagar till julfirandet. Mari Bergman, Head Chef & Content Creator på Mathem, framhäver att matlagning inte bara ska vara enkel och hälsosam, utan även inspirerande. Hon hoppas att deras grönsakskasse kan locka fler att prova vegetariska alternativ under julen.

– Matlagning ska vara enkelt, hälsosamt och inspirerande. Med vår grönsakspåse, hoppas vi kunna inspirera till en grönare november och jul. Det behöver inte vara svårt att byta ut sitt traditionella julbord mot ett grönt alternativ som dessutom är riktigt gott, säger Mari Bergman.

Tillgänglig för alla från 20 november

Denna nya produkt är tillgänglig från och med 20 november på Mathems hemsida. Med denna lansering siktar Mathem på att inte bara främja hälsosammare matvanor, utan också bidra till en minskad miljöpåverkan genom att uppmuntra en minskning av animaliska råvaror på julborden.

Läs mer: Mathem recension

More from Benny Sjölind
adidas Spezial presenterar höst-/vinterkollektionen 2023 med en hyllning till kulturarvet
Gary Aspden skapar en blandning av klassiskt och modernt för den nya...
Read More
0 replies on “Mathem lanserar grön julkasse för en hälsosammare och miljövänligare Jul”