Bästa UST-projektor 2024 – här är experternas favorit!

bästa ust projektor 2024

En UST-projektor är ett uttryck för en projektor med ultrakort projektionsavstånd, eller ”Ultra Short-Throw”. Det finns uppenbara fördelar med denna typ av projektorer. För dig som söker en projektor att ha nära väggen eller skärmen är denna typ optimal. Här tar vi fram bästa UST-projektor 2024.

Tekniken går framåt hela tiden bland projektorer och det märks inte minst bland UST-projektorer.

Läs mer: Bästa mobilprojektor

Bästa UST-projektor 2024

bästa projektor nära väggen/skärmen 2024

Om du vill ha en projektor nära väggen finns det ett alternativ framför alla andra just nu. XGIMI AURA blev utsedd till bästa UST-projektor 2023 i högt ansedda EISA Awards. EISA är en sammanslutning som består av 60 specialtidningar och webbplatser från 29 länder. Det är med andra ord svårt att hitta en oberoende expertorganisation som kan ta fram bästa produkter på ett bättre och mer tillförlitligt sätt.

Enligt juryns motivering imponerar XGIMI AURA speciellt för sin prisvänlighet, design och sin bildprestanda. Den ger en utmärkt och klar ljusstyrka även under dagtid och har ett svart djup och en 4K-bildskärpa som imponerar.

Även det detaljerad och kraftfulla ljudet från det inbyggda Harman Kardon-högtalarsystemet är något som prisades hos juryn.

Hos XGIMI AURA finns även smarta funktioner som tillhandahålls av Android OS. Den inkluderar video-on-demand-appar och skärmspegling, vilket säkerställer att denna högpresterande UST-projektor lever upp till sitt löfte om hemunderhållning.

Fantastisk 4K-kvalitet

Bästs ust projektor nära väggen 2024

AURA-projektorn visar bilder och videoklipp i fantastisk 4K med ultra short-throw-teknik som gör att en skärm kan uppnå en visningsstorlek på hela 100 tum från bara 8 tums avstånd.


All denna kompatibilitet betyder ingenting om bilderna inte ser bra ut och XGIMI AURA har gjort slut på dessa farhågor samtidigt som den erbjuder en snygg design, lyxig look och känsla. AURA kan projicera i 4K- och HDR10-upplösningar med skärmstorlekar på upp till 150 tum samtidigt som den lägger till bildbehandlingsfunktioner med låg latens.

AURA-projektorn drivs av 2400 ANSI-lumen i ljusstyrka, vilket innebär skarpare vita färger, mörkare och fylligare svarta färger och färger som poppar upp. Tack vare Auras imponerande ultra short-throw-teknik behöver projektorn bara vara åtta tum från skärmen för att få en full 100-tumsskärm, en storlek som de flesta tv-apparater aldrig kan matcha. Den nivån av fördjupning är praktiskt taget magisk.

Viktiga funktioner:

  • Imponerande ultra short-throw-teknik som bara behöver 8 tum avståndet för att visa på 100 tum
  • 4K-upplösning och HDR10-kompatibel med en skärmstorlek på upp till 150 tum.
  • Fyra 15 W Harmon-Kardon-högtalare med Dolby- och DTS-ljudstöd fyller varje rum med levande ljud.
  • Android TV 10.0 UI för omedelbar åtkomst till streamingtjänster som är inbyggda direkt i systemet.
  • Tre HDMI-portar och tre USB-portar gör det enkelt att koppla in vilken enhet som helst.
  • Åtta-punkts keystone- och manuell fokuskorrigering gör det enklare än någonsin att hitta den perfekta bilden.

Fördjupningen underlättas av de fyra massiva 15 W Harman-Kardon-högtalarna som är inbyggda i AURA-projektorn och som har två diskanter och två subwoofers som ger skarpa toppar, dynamiska mellanregister och en fantastisk bas. Högtalarna har stöd för Dolby Audio, vilket gör att alla kan höra varje liten detalj med rumsfyllt ljud.

Högtalarna är så bra på AURA att projektorn även kan användas som en Bluetooth-högtalare eller soundbar när den inte används för att titta på innehåll.

Andra rekommenderade UST-projektorer 2024

bästa ust projektor 2024

ViewSonic X2000B/L-4K är en UST Laserprojektor med äkta 4K UHD-upplösning, HDR/HLG-stöd och specialtillverkade Harman Kardon-högtalare med Dolby/DTS ljud.

Den kan projicera en 100-tums bild på bara 23,4 centimeters avstånd och förvandlar praktiskt taget alla ytor till en hemmabio av hög kvalitet. Den har också intelligenta funktioner som inbyggd Wi-Fi för trådlös överföring av innehåll från dina mobila enheter.

Vanliga frågor om UST-projektorer 2024

Vad betyder UST-projektor?

UST är ett uttryck för ultrakort projektionsavstånd, eller ”Ultra Short-Throw”. Det innebär att det är en projektor som kan användas nära väggen eller skärmen. Det är väldigt praktiskt om du vill ha en stor bild för hemmabion, utan att behöva placera projektorn långt från skärmen.

Vilka är fördelarna med en UST-projektor?

Förutom det faktum att det är väldigt praktiskt för små utrymmen, är det också bra att slippa de skuggor som kommer när någon reser sig ur soffan. Med en UST-projektor blockerar man aldrig duken.

Vilka är nackdelarna med en UST-projektor?

En UST-projektor kräver ofta större krav på att du har en helt slät vägg, helst i dukfärg. Detta eftersom varje liten ojämnhet kan orsaka synliga snedvridningar. De bästa UST-projektorerna har visserligen fått betydligt bättre optik under de senaste åren, vilket gjort dem mindre känsliga.

Hur fungerar en UST-projektor?

En UST-projektor fungerar med hjälp av en laserljuskälla som projicerar en fokuserad, lasergenererad bild på en yta från nära håll. Projektorn är utformad för att skapa en bild som är ljus och tydlig även när den projiceras på korta avstånd, vilket gör den idealisk för användning på platser med begränsat utrymme.

Hur väljer jag rätt UST-projektor för mina behov?

Vid av rätt UST-projektor för dina behov bör du ta hänsyn till flera faktorer. Dessa inkluderar projektorns ljusstyrka, storleken och typen av utrymme som den kommer att användas i, avståndet från vilket den kommer att projiceras samt eventuella funktioner eller tillbehör som du kan behöva.

Vilka är de vanligaste tillbehören för UST-projektorer?

Vanliga tillbehör till UST-projektorer är bland annat fjärrkontroller, ersättningslampor, monteringsfästen eller stativ, dammskydd och rengöringssatser. Tillbehören kan bidra till att förlänga projektorns livslängd och se till att bilderna förblir ljusa och tydliga.

More from Benny Sjölind
Dyson lanserar den professionella hårfönen Dyson Supersonic r™
Dyson har nyligen lanserat sin senaste innovation inom hårstylingsteknik, den professionella hårfönen...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *