Unikt nytt samarbete mellan mode och inredning – Framstående svenska modedesigners lanserar mattkollektion med Jotex

jotex ny mattkollektion med kända artister

I över sex decennier har Jotex hämtat inspiration från modevärlden. Nu tar de detta ett steg längre genom att lansera en exklusiv mattkollektion designad av några av Sveriges mest framstående modedesigners: Lars Wallin, Angelo da Silveira (Diemonde), Ida Sjöstedt, Bea Szenfeld samt designduon Livia Schück och Josephine Bergqvist (Rave Review).

Jotex Design Collab – En ny dimension av heminredning

Jotex Design Collab

I höst presenterar Jotex Jotex Design Collab, ett storskaligt samarbete där sex välkända modedesigners har fått fria händer att skapa fem unika mattor. För flera av dessa designers är detta första gången de tar steget in i inredningsvärlden.

De fem exklusiva mattorna, som kan mäta upp till 250 x 350 cm, är tuftade och tillverkade av en mix av viskos och certifierad ull, beroende på designer. Basmaterialet är ull, känt för sina naturligt smutsavvisande egenskaper och långa livslängd.

Mattorna kommer att finnas till försäljning exklusivt på jotex.se från och med den 29 augusti 2024.

Kollektionens designers

Jotex Design Collab

Livia Schück och Josephine Bergqvist (Rave Review)

Rave Review, som består av Livia Schück och Josephine Bergqvist, har snabbt blivit kända för sin re-made fashion. Deras design har prisats flera gånger och visats på Milanos modevecka. För Jotex har de skapat mattan RRrug.

Angelo da Silveira (Diemonde)

Angelo da Silveira kombinerar global street-kultur med skandinavisk estetik genom sitt varumärke Diemonde. Fokus ligger på hållbarhet och samhällsengagemang, och för Jotex har han designat mattan Mortal Coil.

Bea Szenfeld

Bea Szenfeld är en mångsidig kreatör som har klätt stjärnor som Lady Gaga och Björk. Hennes verk har visats på både Liljevalchs och Metropolitan Museum i New York. För Jotex har hon designat mattan Nostromo.

Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt är känd för sin drömska estetik och har klätt svenska prinsessor och influencers. Hon har designat mattan Abstract Rose för Jotex.

Lars Wallin

Jotex Design Collab

Lars Wallin, känd för sina couturekreationer, hyllar hantverket i sina kollektioner. Idag driver han NK Atelier och för Jotex har han skapat mattan Feel Free.

More from Benny Sjölind
Nu kommer Dyson CleanTrace™ – Revolutionerar städningen med innovation inom förstärkt verklighet
Nu när vårstädningen närmar sig har Dyson presenterat ett innovativt AR-verktyg (Augmented...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *