Fitnessföretaget Liteboxer går in i Metaverse på CES 2022

metaverse träning 2022

Liteboxer – fitnessföretaget som kombinerar patenterad hårdvara, speldynamik, schlagermusik och expertträning för att skapa världens mest uppslukande träningspass – tillkännager nu sitt inträde i metaverset med Liteboxer VR på CES 2022.

Den första VR-fitnessupplevelsen kommer att finnas tillgänglig på Quest 2, med riktiga experttränare i appen med nya träningspass dagligen. Liteboxer VR kommer också att erbjuda motivationsbaserade tävlingar och ett omfattande musikbibliotek i samarbete med Universal Music Group, vilket ger musik som sträcker sig från Lady Gaga till YG i den virtuella ringen.

Den första VR-upplevelsen skapad av träningsexperter

Till skillnad från andra VR-fitnesserbjudanden är Liteboxer VR byggd för att vara fitness-first och förespråka en sport-till-hem-upplevelse. Med Liteboxer VR fördjupas användarna i riktiga tränarledda träningspass som överskrider gränsen för motivation till verklig coachning och interaktion. I stället för ett exergaming-videospel är Liteboxer VR en fullständig träningsupplevelse som är byggd för att passa in i ett spelformat, inte tvärtom.

Öka adrenalinet med tävling mellan två huvudpersoner

Liteboxer VR kommer att ha leaderboards och möjlighet att tävla i direkta utmaningar med vänner, familj eller andra Liteboxers runt om i världen, vilket gör att varje träningspass känns som den viktigaste händelsen. Användarna kan initiera utmaningar och meddela andra Liteboxer VR-användare via Quest 2 att de är inbjudna att tävla i metaversumet, och även hålla koll på sina prestationer med hjälp av topplistor och personlig statistik i appen. De som vill dela sina segrar på sociala medier kan göra det med ett alternativ för att publicera och dela resultat.

eSports med all svett, men utan svettig handkontroll

Med hjälp av sin exakta programvara för handspårning – en nyhet för virtuell verklighet inom fitness – erbjuder Liteboxer VR en upplevelse utan kontroller, vilket gör det möjligt för användare att delta i utmaningar med eller utan extra hårdvara. Liteboxer erbjuder ett träningspass utan kontroller och lanserar därmed nästa generations VR-fitness idag, där användarna kan njuta av en intensiv träningsupplevelse utan det traditionella behovet av att hålla i en skrymmande hårdvara.

Skapa en spellista som passar för mästare

Liteboxer VR:s stora musikbibliotek kommer att uppdateras dagligen och innehåller motiverande Punch Tracks som får användarna att slå till koreograferad hitmusik. Liteboxer VR skiljer sig från sina föregångare i fitnessappen och har ett extra lager av kuratering, vilket gör det möjligt för användarna att skräddarsy en spellista låt för låt som får deras nävar att röra sig och hjärtat att pumpa.

Användare som vill utmana sina vänner med den senaste låten av Billie Eilish eller The Weeknd, eller som vill ge sig på en låt av Bon Jovi, kan helt enkelt välja låten, skicka en utmaning och sedan starta tävlingen. För dem som vill ha ett snabbt träningspass mellan möten eller innan de börjar sin dag erbjuder Liteboxer VR spår för snabbspelning för ett enstaka träningspass som varar så länge som användaren behöver innan han eller hon kastar in handduken.

Tillgänglig från mars 2022

Liteboxer VR kommer att kunna köpas av konsumenter på Quest Store från och med den 3 mars 2022, vilket gör det möjligt för användarna att kliva in i ringen för en fullt sensorisk fitnessupplevelse som framkallar en känslomässig reaktion som tidigare var unik för sport.

Liteboxer VR kostar normalt 18,99 dollar/månad (7 dagars gratis provperiod) för förstagångsanvändare av Liteboxer, och kommer att vara gratis för dem som redan äger Liteboxers innovativa modeller för golvstativ eller väggmontering och som prenumererar på Liteboxers medlemsprogram.

För mer information om Liteboxer och deras produkter och tjänster för fitness i hemmet, besök liteboxer.com.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Här är Saturnus nya alkoholfria glögg 2023
I år lanserar Saturnus en unik glöggupplevelse med en alkoholfri variant inspirerad...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *