Amazon.se Ianserar Hemmafix för att främja reparation över konsumtion

Amazon Hemmafix

I en tid där hållbarhet blir allt viktigare, visar en ny undersökning från YouGov* att endast en fjärdedel av svenskarna regelbundet väljer att reparera sina ägodelar framför att ersätta dem med nya. Amazon.se svarar på denna utmaning genom att lansera Hemmafix, en ny butik dedikerad till att hjälpa svenskarna att reparera och förlänga livet på sina prylar.

Amazon fortsätter att växa på den svenska marknaden och lanserar ständigt nya avdelningar som gör användarupplevelsen mer optimal och mer anpassad för våra förhållanden. På den amerikanska marknaden har Amazon en längre tid varit en dominant handelsplattform och mycket tyder på att de även här blir dominanta inom en snar framtid – resurserna finns.

En plattform för hållbara lösningar

Hemmafix-butiken, tillgänglig på Amazon.se, är designad för att förenkla reparation och underhåll av allt från kläder till elektronik. Genom ett samarbete med iFixit erbjuder butiken inte bara verktyg och reservdelar utan även guider som gör det lättare för kunder att själva utföra reparationer.

Butiken täcker en bred kategori av produkter inklusive textilreparationer, skovård, och verktyg för att återställa möbler och cyklar.

Trots ett växande intresse för hållbarhet, avslöjar undersökningen att många drar sig för reparationer på grund av brist på kunskap eller rätt verktyg. 57% av respondenterna angav svårigheter eller okunskap som huvudorsak till att de inte reparerar sina saker, medan 43% nämnde avsaknaden av lämpliga verktyg som en betydande barriär.

Läs också: Nu kan du betala med Swish på Amazon.se

Hemmafix: En Svensk Innovation

Initiativet bakom Hemmafix kommer från Philip Brodd, en produktutvecklare baserad i Stockholm. Inspirationen kom från Brodds egen erfarenhet av att reparera ett par skor, vilket ledde till insikten om Amazons potential att underlätta hållbar konsumtion.

Hemmafix är inte bara en butik; det är en plattform som förenar verktyg och kunskap för att göra reparation till ett första val snarare än ett sista alternativ.

Global inspiration

Hemmafix har, efter sin initiala lansering i Sverige, inspirerat till liknande initiativ globalt, med nya butiker som öppnar i både Mexiko och Australien. Detta visar på projektets potential att påverka konsumtionsvanor på en internationell nivå.

Fem smarta hemmafix från Amazon.se:

självhäftande klädreparationslappar

1. Självhäftande klädreparationslappar

reparationssats för golv och möbler

2. Reparationssats för golv och möbler

midjeförlängare på byxor och kjol

3. Midjeförlängare på byxor

matfläckborttagare

4. Mattfläcksborttagare

Skrubbare för cykelkedjor

5. Skrubbare för cykelkedjor

Genom lanseringen av Hemmafix strävar Amazon.se efter att främja en mer hållbar och medveten konsumtion bland svenska konsumenter, och visar på hur stora plattformar kan spela en viktig roll i övergången till mer hållbara levnadssätt.

*Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 31/1- 1/2 2024 har sammanlagt 1006 intervjuer via internet genomförts med svenskar 18+år.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
FUJIFILM lanserar INSTAX Pal – En revolutionerande kamera med storlek som en golfboll
Omskapa minnen på ett nytt sätt. Denna nykomling i digitalkameravärlden revolutionerar sättet...
Read More
0 replies on “Amazon.se Ianserar Hemmafix för att främja reparation över konsumtion”