Apple presenterar framtiden för hemunderhållning med Vision Pro

hemunderhållning med apple vision pro

Apple har tagit ett stort steg framåt inom hemunderhållning med sitt senaste erbjudande, Apple Vision Pro, som kommer att lanseras den 2 februari 2024. Denna banbrytande enhet utlovar att revolutionera hur användare upplever filmer, serier och mycket mer, med fler pixlar än en 4K-TV för varje öga och ett avancerat Spatial Audio-system.

Vision Pro: En portal till extraordinära världar

Apple Vision Pro Disney Plus

Apple Vision Pro förvandlar varje utrymme till en personlig teater, där användarna kan fördjupa sig i olika upplevelser, från att möta dinosaurier till att landa på månen, tack vare dess banbrytande funktioner.

Vision Pro drivs av mikro-OLED-skärmar med ultrahög upplösning och 23 miljoner pixlar för oöverträffad klarhet och färg. R1-chippet och M2-chippet arbetar tillsammans för att leverera snabb och effektiv prestanda. Enheten har stöd för utökad användning, med upp till 2,5 timmars videouppspelning och heldagsanvändning med ett externt batteri.

Spatial Audio-systemet i Vision Pro, med ljudkapslar med dubbla drivrutiner, ger en omslutande ljudupplevelse. Det stöder Dolby Atmos och Lossless Audio, tillsammans med audio ray tracing för att optimera ljudet efter användarens miljö.

visionOS: En ny dimension inom underhållning

visionos

visionOS, operativsystemet för Vision Pro, möjliggör sömlös integrering av digitalt innehåll i det fysiska rummet. Användarna kan anpassa sin omgivning med dynamiska miljöer, med realistiska ljudlandskap och möjlighet att interagera med appar och innehåll.

Vision Pro erbjuder unika funktioner som Travel Mode och Guest User, vilket ökar flexibiliteten i användningen. Med SharePlay kan användarna njuta av en delad underhållningsupplevelse på olika Apple-enheter.

Personlig teater omdefinierad

Apple TV-appen ger Vision Pro tillgång till prisbelönta Apple Originals och annat innehåll från populära streamingtjänster. Funktionen Cinema Environment förvandlar vilket utrymme som helst till en personlig biograf och ger en oöverträffad tittarupplevelse.

Dessutom kan Vision Pro-användare få tillgång till ett stort utbud av innehåll från de bästa streamingtjänsterna, inklusive Disney+, ESPN, Amazon Prime Video och många fler, via Apple TV-appen och andra webbläsare.

En ny gräns för 3D-underhållning

Vision Pro introducerar en imponerande samling med över 150 3D-filmer som ger filmtittandet ett nytt djup. Apple introducerar också Apple Immersive Video, som erbjuder 180-graders 3D 8K-inspelningar med Spatial Audio, till att börja med exklusivt innehåll som Alicia Keys: Rehearsal Room och dokumentärserien Wild Life.

Alicia keys rehearsal room apple Immersive

App Store och Apple Arcade erbjuder unika interaktiva underhållningsalternativ för Vision Pro-användare, inklusive gratisappen Encounter Dinosaurs, där användarna kan interagera med verklighetstrogna förhistoriska varelser.

Läs också: Apple presenterar Apple Vision Pro

More from Benny Sjölind
Här är megayachten som är inspirerad av legoklossar – Ett unikt konstverk till sjöss
I en banbrytande satsning på lyxjakter introducerar arkitekten Lujac Desautels “GLASS”, ett...
Read More
0 replies on “Apple presenterar framtiden för hemunderhållning med Vision Pro”