Inför Halloween 2022 – här är de populäraste Halloweendräkterna 2022

halloween dräkter idéer 2022

Google Trends har nu släppt sin lista över de mest populära dräkterna i USA för denna Halloween. Ett utmärkt sätt att hämta inspiration och idéer för Halloweendräkter detta år. Här ger vi er Halloweendräkt idéer 2022.

Ofta är det de filmer och serier som är populära denna tid på året som har en tendens att dominera bland Halloweendräkter. Ifjol var Squid Game väldigt populärt inför Halloween och vi kunde se många klä sig bland annat som vakterna i Netflix-serien. Inför årets Halloween är det lite svårare att hitta trender bland filmer och serier. Stranger Things har varit stort bland serier, men

Halloweendräkt-idéer 2022

Halloweendräkt idéer 2022

Längre ner tar vi fram de största trenderna inför Halloween och Halloweendräkt idéer 2022 utifrån statistik från Google Trends, med de trendande Halloweendräkterna i USA från senaste veckan. Innan dess ger vi dock våra egna förslag på bästa Halloween-dräkter 2022.

Var finns bästa Halloweendräkter online 2022?

bästa halloweendräkter online 2022

Butterick’s har en lång historia och startade sin verksamhet redan år 1903 på Drottninggatan i Stockholm. Sedan dess har familjeföretaget expanderat och numera en del av det svenska folkhemmet med sitt kultförklarade varumärke. 

Här hittar du ett imponerande utbud av maskeraddräkter inom många olika teman – däribland Halloweendräkter.

Bästa Halloweendräkt-idéer från filmer 2022

Det finns många som önskar klä sig så läskigt som möjligt under Halloween, men numera är det precis lika vanligt att klä sig i samma tema som någon av karaktärerna i ens favoritfilm. Med andra ord har fokuset flyttat en aning till att bli mer av en allmän maskeradfest under de senaste åren. Här är några idéer på kultfigurer från filmer detta år:

Batman lyxig maskeraddräkt

Halloweendräkt idéer 2022

Under året har bland annat senaste Batman-filmen haft premiär. Bland Halloweendräkter hittar du många snygga dräkter på marknaden om du önskar gestalta Batman. Även bland då det gäller Halloweendräkter för barn är detta en utmärkt idé.

Här har du den mest realistiska Batmandräkten på marknaden just nu, i form av Batman Collectors Edition från DC Comic. Detta är inte endast en dräkt för Halloween, utan även en dräkt som passar i som samlarobjekt för ett fan av Batman-filmerna.

Top Gun maskeraddräkt

Ytterligare en upphaussad film från året var Top Gun Maverick. Här har du en officiell dräkt från Top Gun både för män och kvinnor i deluxe kvalitet.

Cruella maskeraddräkt

bästa halloweendräkt idéer kvinna 2022

Filmen Cruella var en av förra årets stora succéer på filmduken. Med denna maskeraddräkt kan du klä ut dig till huvudkaraktären med klänning, cigarettförlängare och fjäderboa.

Bästa idéer Halloweendräkter för hundar 2022

En stor trend under de senaste åren har även varit Halloweendräkter för hundar. För detta ändamål finns några riktigt fyndiga Halloweendräkter med Star Wars-tema. Varför inte klä ut din hund till Darth Vader eller Dewback?

Trender för Halloweendräkter 2022

Här är de hetaste trenderna i USA gällande Halloweendräkter från senaste veckan enligt Google Trends:

Daredevil

Marvels serie Daredevil har redan några år på nacken men har helt plötsligt seglat upp som en favorit i sökresultaten hos Google. Daredevil hade premiär på Netflix 2015, medan den tredje och sista säsongen kom ut 2018.

Princess Diaries

Att klä sig som prinsessa har länge varit populärt främst hos barn. Bland sökresultaten för Halloweendräkter 2022 återfinns Princess Diaries på andra plats för mest populära söktermen förra veckan. Filmen Princess Diaries med Anne Hathaway och Julie Andres i huvudrollerna hade premiär redan 2001 och har sedan dess varit populär för att tjäna som inspiration till Halloweendräkter.

Monster High

Att Halloween är stort för barn märks även när vi kommer fram till tredje plats för mest sökta bland Halloweendräkt idéer 2022. Monster High riktar sig till barn i åldrarna 7-14 år och har karaktärer som är inspirerade av monsterfilmer, sci-fi-skräck, thrillerfiktion, folklore, myter och populärkultur.

The Purge

TV-serien The Purge bygger vidare på idén i ”The Purge”-filmerna, där alla brott är avkrimininaliserade under en 12-timmarsperiod. Det finns många idéer att hämta från dessa filmer/serier om du vill ha en unik halloweendräkt – framförallt bland olika masker.

Starfire

Starfire är en seriefigur som är uppväxt på en planet kallad Tamaran där hon är prinsessa. Hon har bland annat egenskaper som övermänsklig styrka, flygförmåga och lära sig nya språk genom läppkontakt. För oss svenskar är Starfire inte kanske den mest kända av alla actionhjältar, men samtidigt är det ett utmärkt sätt att skilja sig från mängden denna Halloween!

Läs mer: Årets leksaker 2022

Written By
More from Redaktionen
Bästa nya vinlanseringar i juli 2022
Vi har redan kommit in i svenskarnas stora semestermånad juli. Till matbordet...
Read More