Bästa padelracketar 2022 – Oberoende test av padelracketar

bäst i test padelracketar 2022

Padel har blivit oerhört populärt bland svenskarna de senaste åren. Det har också gjort att produktutvecklingen varit väldigt snabb inom padel. Det absolut viktigaste verktyget inom padel är racketar. Vilka är då bästa padelracketar 2022? För att få reda på detta har Testfakta utfört världens första labbtest av padelracketar. Här redogör vi för resultatet – bäst i test padelracketar 2022.

Padelsporten har på kort tid växt oerhört snabbt i Sverige. Enligt Svenska Padelförbundet bokade 540 000 olika spelare nära sex miljoner timmar på svenska padelbanor under 2021. 

Bäst i test padelracketar 2022

bäst i test padelracketar 2022

Det är alltså Testfakta som utfört världens första jämförande labbtest* av padelracketar. Detta test visar bland annat hur olika racketar svarar på användning och slitage över tid. Testet genomfördes på laboratoriet Testea** i Spanien.

Testet jämförde åtta racketar i prisklassen från cirka 1000 – 3000 kronor, tänkta för den medelgode spelaren. Racketarna rankades sedan utifrån hur de klarade de olika testmomenten, som fokuserade på hållbarhet, komfort och hanterbarhet.

Equation WPT – Nox

bästa padelracket dam 2022

Vinnar-racketen Equation WPT från Nox går lätt att kontrollera och har hög komfort, samtidigt är ramen slitstark och den fungerar lika bra efter uthållighetstest.

PR 990 Hybrid Soft – Kuikma

bästa padelracket herr 2022

Tvåan i testet, PR 990 Hybrid Soft från Kuikma, kostar cirka hälften så mycket. Den har hög hållbarhet och en större kraft i slaget än vinnaren, men kontroll och komfort är betydligt lägre.

Aero Star – Dunlop

bäst i test padelracketar 2022

Detta är en mjuk till medelhård racket med större sweetspot. Det är en mindre studsig racket som ger låga vibrationer vid träff, men samtidigt relativt hög slagkraft. Testet visade på oförändrade egenskaper i slagytan efter uthållighetstest.

Pro Staff Elite – Wilson

bästa i test padelracketar 2022

Pro Staff Elite från Wilson är en padelracket med stor sweetspot. Den har en studsig slagyta och begränsad slagkraft, men låga vibrationer för spelaren.

Alpha Motion – Head

bästa padelracketar test 2022

Alpha Motion från Head är en medelhård racket med mindre sweetspot, som är något tyngre att hantera med balanspunkten mot övre delen av racketen. Den har hög slagkraft och tålig slagyta, men samtidigt tydligt förändrade egenskaper efter uthållighetstestet.

Counter Veron – Babolat

Counter Veron från Babolat är en hårdare racket med mindre sweetspot. Den är mer svårkontrollerad och har sämre komfort, men samtidigt hög slagkraft och tålig ram.

Greenpadel – Adidas

bästa nya padelracketar 2022

Greenpadel från Adidas ger mycket bra kontroll och komfort, men begränsad slagkraft. Den uppvisar också stora förändringar i egenskaper efter uthållighetstestet.

K3 Avanta 21 – Bullpadel

nya padelrackets bäst i test 2022

Lägst rankad av alla i bäst i test padelracketar 2022 blev K3 Avant 21 från Bullpadel, som har minst kontroll och som förändrades mycket i uthållighetstestet. Adidas Greenpadel hamnade näst sist, främst för låg kraft i slagen och låg hållbarhet i uthållighetstestet.

*I den slutliga rankingen har kontroll (20%), komfort (20%) och slagkraft (20%) viktats lika högt för att passa en mångsidig spelare. Högst vikt i totalbetyget har lagts på kvalitet och uthållighet (40%). Bland annat placerades racketen på en mekanisk arm där den fick pendla fram och tillbaka medan sensorer mätte slagkraft och vibration. Responsen från träffytan mättes genom att en boll i kontrollerad fart fick studsa mot racketen. För att testa hållbarhet utsattes racketen bland annat för 500 kraftfulla slag simulerade med tryckluft.

**Testea är det första laboratoriet som är helt specialiserad på forskning och testning av padelracketar. Det ligger i Padelsportens hjärta i Spanien, och utför sin verksamhet på Universitat Politecnica de Valencia, där de två har utvecklat en gemensam certifieringsprocess. Mer information finns här: www.testeapadel.com.

Läs mer: Bästa utomhus-tv för terrassen 2022

Written By
More from Mattias
Hyundai Motor Groups Supernal presenterar eVTOL-konceptet för fordonshytten på Farnborough International Airshow 2022
Första detaljerna har presenterats om hur Hyundai Motor Group integrerar omfattande mobilitetsförmåga...
Read More
Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.